,

Ομορφιά σημαίνει υγεία!

Οι τροφές που τρώμε για την προστασία της υγείας μας, η άσκηση για να βελτιώσουμε το σώμα μας και καθετί που κάνουμε για να φροντίσουμε τον εαυτό μας, είναι τα στοιχεία που μας χαρίζουν την ξεχωριστή μας ομορφιά.


Η διατροφή είναι σύμμαχος στην γυναικεία ομορφιά!

Φρούτα & Λαχανικά για λαμπερή επιδερμίδα


Οι αντιοξειδωτικές ουσίες και οι βιταμίνες που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά, προστατεύουν την άμυνά μας και ενυδατώνουν τον οργανισμό.

Tips: Επιλέξτε έντονα κόκκινα, πορτοκαλί φρούτα και πράσινα λαχανικά, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και καροτενοειδή (όπως: εσπεριδοειδή, πολύχρωμες πιπεριές, φράουλες, καρότα, κολοκύθα, σπανάκι).

Δυνατά και Πλούσια Μαλλιά:

-Ψευδάργυρος: Συμβάλλει στην παραγωγή κερατίνης, της δομικής πρωτεΐνης των μαλλιών και των νυχιών.
Πηγές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι το κόκκινο κρέας, τα αυγά, τα θαλασσινά (κυρίως στρείδια), τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής και τα όσπρια.

-Σίδηρος: Η έλλειψή του, είναι από τα πιο συχνά αίτια της τριχόπτωσης και της αδύναμης τρίχας. Ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας, τα πουλερικά, το συκώτι και τα ψάρια, αλλά και τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής και οι ξηροί καρποί περιέχουν σίδηρο.

Tips:

Ασβέστιο για γερά νύχια
Βοηθά στην ενδυνάμωση των νυχιών, ενώ η έλλειψή του φαίνεται από τα λεπτά και εύθραυστα νύχια. Τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, είναι τα γαλακτοκομικά, τα πράσινα σκουρόχρωμα λαχανικά, τα όσπρια και τα μικρά ψάρια (που καταναλώνονται με το κόκαλο).

Tips:

Να θυμάστε! Ομορφιά σημαίνει υγεία!

Η υγιεινή διατροφή, ο επαρκής ύπνος και η άσκηση, βελτιώνουν τόσο την εξωτερική μας εμφάνιση, όσο και την ψυχολογία μας και έτσι φαινόμαστε και νιώθουμε ακόμα πιο όμορφα!

Θέλεις να μαθαίνεις πάντα πρώτη ότι ανεβαίνει; Κάνε κλικ ΕΔΩ και θα σε κρατάω ενήμερη!

 

Στυλιανοπούλου Γεωργία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

http://www.geonutrition.gr


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading