Έτσι όπως έγιναν πια τα πράγματα, μας δόθηκε μια αναπάντεχη, αναγκαστική ευκαιρία να σταματήσουμε τον καθημερινό αγώνα δρόμου της επιβίωσης και να κάνουμε παύση στο χρόνο, να αρπάξουμε την επιλογή, να αδειάσει το μυαλό μας και να γεμίσει το μέσα μας.

Να κάνουμε όλα αυτά που επιθυμούσαμε και δεν τολμούσαμε, λόγω έλλειψης χρόνου. Να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε. Να υποχρεωθούμε να αναζητήσουμε, να αναθεωρήσουμε τις πραγματικές αξίες που είχαμε σκεπάσει με πολύχρωμες, μεταξένιες κορδέλες και να αναλογιστούμε το πώς φτάσαμε έως εδώ.

Να αναθερμάνουμε και να ανανεώσουμε όλες εκείνες τις σχέσεις που είχαμε αφήσει χωρίς ποιότητα στην άκρη δεδομένες. Να ανακαλύψουμε τη φλόγα που έχουμε όλοι μέσα μας βαθιά και να την αγκαλιάσουμε σωστά, ώστε την κατάλληλη στιγμή να αναζωπυρωθεί και να μας ζεστάνει.

Να δώσουμε φτερά στην πίστη, για να μπορεί να μας συγκρατεί. Να επιτρέψουμε στην ελπίδα να πάρει τη θέση του φόβου, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.

Από εμάς θα φανεί αυτές τις δύσκολες στιγμές, αν θα αναβλύσει ο σεβασμός προς τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Από εμάς θα εξαρτηθεί, αν αξίες όπως η αγάπη, η ζεστασιά και το νοιάξιμο, θα διατηρηθούν κυρίαρχες και ζωντανές.

Από εμάς θα διατηρηθεί η αλληλοσυμπόνια και η αλληλοϋποστήριξη. Από εμάς η ελπίδα θα αναζητήσει την πίστη και θα ανατροφοδοτήσει τη ζωή. Από εμάς θα εξαρτηθεί το μέλλον μας και το μέλλον αυτού του τόπου. Από εμένα, από εσένα, από εμάς! Γιατί το εμείς, ήταν πάντα καλύτερο από το εγώ!

Από Stella

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.