Είμαι μοναχοπαίδι και για εμένα η φιλία είναι θείο δώρο! Είναι οι άνθρωποι που μου χάρισε ο Θεός να με συντροφεύουν για μια ζωή. Στην ζωή σου θα περάσουν πολλοί άνθρωποι, αλλά στο τέλος θα μείνεις με λίγους και καλούς. Ανθρώπους που δεν έχουν το ίδιο αίμα μαζί σου, αλλά θα τρέξουν στην στεναχώρια σου, θα  γελάσουν μαζί σου στην χαρά σου, θα σου δώσουν και την ψυχή τους, γιατί η καρδιά τους είναι τόσο μεγάλη. Θα υπάρξουν στιγμές που θα διαφωνείς μαζί τους, θα φτάνει όμως μόνο μια χαζή ατάκα και όλα θα μπαίνουν στην θέση τους μαγικά. Θα φτάσεις στο σημείο να ξέρεις τι να πεις για να τους πας κόντρα, για να φτάσετε στο τέλος στο σημείο να κλαίτε από τα γέλια.

Θα αγαπάς τα παιδιά τους και θα τα βλέπεις σαν δικά σου παιδιά. Θα ακούς τις στεναχώριες της φίλη σου για τα βλαστάρια της, θα ακούς τις απορίες των παιδιών της και θα χαίρεσαι που σε εμπιστεύονται, που σε νιώθουν δικό τους άνθρωπο. Θα λες, ποιος να μου το έλεγε ότι εγώ και εκείνη που είμαστε τόσο διαφορετικές και συγχρόνως τόσο ίδιες, θα κάνουμε παρέα!


Θα καμαρώνεις που ανεβαίνει στην ζωή της, θα την κοιτάς χαρούμενη και θα παίρνεις φως. Θα λες τι έκανα για να αξίζω κάτι τέτοιο; Και όταν θα είναι σκληρή μαζί σου, θα το κάνει γιατί ξέρει ότι έτσι θα σε βάλει στον ίσιο δρόμο. Είναι λοιπόν τυχαίο που βρεθήκαμε ο ένας στην ζωή του άλλου; Όχι δεν είναι τύχη, είναι ευλογία.

Ευγενία Τριανταφυλλίδου


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.