Μπορεί πλέον να μεγαλώσαμε, να είμαστε σοβαροί και μετρημένοι ενήλικες, μπορεί να μεγαλώνουμε ήδη τα δικά μας παιδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποιες συνήθειες που είχαμε όταν ήμασταν μικροί, έχουν μείνει ξεχασμένες στα παιδικά μας χρόνια. Πολλοί από εμάς κουβαλάμε αυτές τις συνήθειες και μάλιστα τις απολαμβάνουμε ακόμη και τώρα με την ίδια χαρά, αλλά ίσως με λίγο λιγότερη αθωότητα…

1.Τρώμε τη μερέντα με το κουτάλι.


Όταν ήμασταν παιδιά, παίρναμε κρυφά την μερέντα  και προσπαθούσαμε να φάμε όσες περισσότερες κουταλιές μπορούσαμε, πριν μας πάρουν χαμπάρι οι γονείς μας. Τι κι αν λιγωνόμασταν από τη γλύκα της, ποτέ δεν ήταν αρκετή! Δεν νομίζω ότι υπάρχει ενήλικας που δεν τρώει ακόμη μερέντα με το κουτάλι! Η μόνη διαφορά τώρα, είναι ότι αντί να κρυβόμαστε από τους γονείς… κρυβόμαστε από τα παιδιά μας!

2. Μετράμε παγωτά και μπάνια το καλοκαίρι.


Δεν υπήρχε καλοκαίρι που να μην κρατούσαμε το σκορ για τα παγωτά που τρώγαμε και τα μπάνια που κάναμε. Συγκρίναμε τα δικά μας με των φίλων μας, για να δούμε αν είναι αρκετά και φυσικά όσο πιο νωρίς το καλοκαίρι ξεκινούσε η διαδικασία, τόσο μεγαλύτερος ο αριθμός του σκορ στο τέλος του καλοκαιριού! Μπορεί τώρα σαν ενήλικες να μην τα σημειώνουμε, αλλά ενδόμυχα το μυαλό συνεχίζει το μέτρημα!

3. Βλέπουμε παιδικά και ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου είναι χαραγμένα στην μνήμη μας με παιδικά στην τηλεόραση νωρίς το πρωί, πριν καν ξυπνήσουν οι γονείς. Αυτή τη παιδική συνήθεια την απολαμβάνουμε πολλοί ακόμη και τώρα, είτε έχουμε δικά μας παιδιά είτε όχι. Και φυσικά βλέπουμε τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, είτε είναι οι παλιές κλασικές, είτε οι νέες με τα ειδικά εφέ, αγκαλιά με έναν κουβά σπιτικά και βουτυρένια ποπ κορν!

4. Κάνουμε τρύπες στο χάρτινο τραπεζομάντηλο της ταβέρνας.

Ο θόρυβος της οδοντογλυφίδας που τρυπάει το χάρτινο τραπεζομάντηλο της ταβέρνας, μπορεί να ήταν εκνευριστικός για τους γονείς μας και για τους γύρω μας, αλλά ταυτόχρονα και το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι των παιδιών, περιμένοντας το φαγητό. Παραδεχτείτε το και τώρα ακόμη, έστω και λίγο κρυφά, το να κάνεις τρυπούλες στο χάρτινο τραπεζομάντηλο της ταβέρνας είναι διασκεδαστικό και άκρως αγχολυτικό.

5. Περπατάμε στο πεζοδρόμιο χωρίς να πατήσουμε τις γραμμές.

Λίγο ή πολύ όταν ήμασταν παιδιά, όλοι μπήκαμε στον πειρασμό να προσπαθήσουμε να περπατήσουμε μόνο μέσα στα κουτάκια του πεζοδρομίου, χωρίς να πατήσουμε τις γραμμές. Κάποιες φορές το καταφέρναμε για αρκετά “κουτάκια” και χαιρόμασταν σαν να κάναμε σπουδαίο επίτευγμα, άλλες πάλι μπουρδουκλώναμε τα πόδια μας και με το ζόρι κρατιόμασταν να μη φάμε τα μούτρα μας. Όσο πιο μεγάλο το πόδι τόσο πιο δύσκολο βέβαια αλλά και πάλι, πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να πατάει μόνο μέσα στα κουτάκια.

 

                                                     Της Χρύσας Αβραμίδου 

 

 

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.