Άνδρες VS γυναικών; Μια σύγκριση άνευ ουσίας

Advertisements

Επιμένουμε να εστιάζουμε στις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, καθώς και να τα συγκρίνουμε μεταξύ τους, λες και προσπαθούμε να βγάλουμε νικητή σε αγώνα δρόμου. Συχνά ακούμε κλισέ φράσεις όπως «η γυναίκα είναι ευαίσθητη ενώ ο άντρας σκληρός», «η γυναίκα είναι αδύναμη ενώ ο άνδρας δυνατός», «η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άντρα», ενώ «ο άντρας είναι ο αρχηγός της οικογένειας», «η γυναίκα είναι αυτή που φροντίζει τα παιδιά, που νοιάζεται για όλα», ενώ «ο άντρας είναι αδιάφορος». Μια λίστα χωρίς τέλος και αρχή, χωρίς νόημα και ουσία, που μόνο κάποιοι κουτοί άνθρωποι επιμένουν να συμπληρώνουν…

Η ποιότητα του ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το φύλο του, αλλά με τον χαρακτήρα του. Δεν μπορούμε να βάλουμε τα φύλα σε μια ζυγαριά, για να δούμε ποιο από τα δύο είναι πιο «βαρύ». Διαφορές έχουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους και όχι αποκλειστικά οι άντρες με τις γυναίκες.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποδείξουμε ποιος είναι καλύτερος. Όπως μια γυναίκα μπορεί να είναι στοργική μάνα, εξίσου στοργικός μπορεί να γίνει και ο πατέρας. Όπως ο άντρας εργάζεται σε σημαντικές θέσεις, έτσι και η γυναίκα έχει κατακτήσει το δικό της χώρο στον εργασιακό τομέα, χωρίς να ζηλεύει τίποτα.

Οι γυναίκες είθισται να λέγεται πως είναι πιο ευαίσθητες και ευσυγκίνητες από τους άντρες, νομίζετε όμως πως κι οι άντρες δεν είναι ευαίσθητοι; Ή πως δεν κλαίνε ποτέ; Γελιέστε οικτρά!  Έχω γνωρίσει άντρες πιο ευσυγκίνητους από πολλές γυναίκες (άλλωστε έχω έναν τέτοιο δίπλα μου 22 χρόνια).

Οι διαφορές των ανθρώπων είναι ατελείωτες, το βασικό είναι πως και τα δύο φύλα πρέπει να συνυπάρχουν, γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο, σαν το κλειδί με την κλειδαρότρυπα σαν το εκμαγείο με το ομοίωμα. Δυο σώματα που εφαρμόζουν τέλεια το ένα δίπλα στο άλλο…

 

Της Σοφίας Β.