Ο γάμος λέει σκοτώνει τον έρωτα. Μύθος ή Αλήθεια; Δυστυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σ’ αυτό. Υπάρχουν πολλά “εξαρτάται” κάπου εκεί ανάμεσα. Ένα από αυτά είναι και η οικειότητα. Μετά από κάποια χρόνια συμβίωσης, η οικειότητα έρχεται θέλεις δεν θέλεις και η απομυθοποίηση μπορεί να είναι αρκετά σκληρή. Η καθημερινή ρουτίνα έρχεται να πάρει τη θέση του γλυκού απρόσμενου και του ενθουσιασμού. Το θέμα είναι να καταφέρεις να χειριστείς την οικειότητα υπέρ σας.

Τι εννοώ; Μα φυσικά ότι πρέπει να κρατάς και κάποια πράγματα για σένα. Δεν χρειάζεται να τα ξέρει όλα ο σύντροφος/σύζυγός σου. Δεν χρειάζεται να ξέρει τι ακριβώς έκανες όσο ήσουν στην τουαλέτα για παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να του λες τι συζητούσες με την μητέρα σου στο τηλέφωνο για την δυσανεξία της θείας σου. Όλες αυτές οι ασήμαντες λεπτομέρειες που δεχόμαστε καθημερινά,  που διώχνουν τη μαγεία ανάμεσά σας. ” κράτα και μερικά μικρά “μυστικά” για σένα” έλεγε η γιαγιά μου… κάτι ήξεραν οι παλιές!


Χρησιμοποίησε την οικειότητα σας, προς όφελος της σχέσης σας και όχι για να καλύψεις κενά επικοινωνίας. Στην αρχή της σχέσης αναρωτιόμαστε ποιο να είναι το αγαπημένο φαγητό του συντρόφου μας, πώς του αρέσει να πίνει το καφέ του, ποια μουσική προτιμάει και αρπάζαμε την κάθε ευκαιρία για να του προσφέρουμε αυτά που επιθυμεί. Ήταν ο τρόπος για να του δείξουμε την αγάπη μας και την προσοχή μας. Μετά από αρκετά χρόνια σχέσης όμως και ειδικά έγγαμου βίου, ενώ ξέρουμε σχεδόν όλες τις προτιμήσεις του συντρόφου μας δεν νιώθουμε την ίδια ανάγκη. Νομίζουμε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να δείξουμε την αγάπη μας και τη θεωρούμε δεδομένη. Και εκεί βρίσκεται το λάθος που κάνουμε όλοι. Σίγουρα ο σύντροφός μας ξέρει τα αισθήματά μας, αλλά η επιβεβαίωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Η οικειότητα ξεσκεπάζει το πέπλο του μυστηρίου, αλλά μη ξεχνάς ότι εσύ κρατάς το πέπλο!

Χρύσα Αβραμίδου


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.