Μην είσαι μόνο μάνα, επειδή έχεις παιδιά! Εννοείται πως αυτά είναι η προτεραιότητά σου, αλλά μη χάνεσαι μέσα σε αυτά, μην παραιτείσαι εντελώς από εσένα.

Θα ήθελα η μητέρα μου να είναι μία γυναίκα η οποία θα συνεχίσει να αγαπάει με υγιή τρόπο τον εαυτό της, να έχει χόμπι και ασχολίες, τα οποία θα της επιτρέψουν να μην στραφεί με επικίνδυνο τρόπο σε εμένα. Να μη με θεωρήσει ένα κτήμα της, μία προέκταση του δικού της εαυτού, που ήρθε στον κόσμο για να πετύχει αυτά που εκείνη δεν κατάφερε. Θα ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα και για εμένα την ίδια, να μου έδειχνε πως μπορώ πάντοτε να αγωνίζομαι για τα όνειρά μου, όσο δύσκολες και αν είναι οι υπάρχουσες συνθήκες.


Μην είσαι μόνο μητέρα! Είσαι μία προσωπικότητα που πρέπει να ξεδιπλώσει την προσωπικότητά της και σε άλλους τομείς, ώστε να γεμίσει τον συναισθηματικό της κόσμο. Μόνο όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, μπορούμε να αγαπήσουμε ειλικρινά και αληθινά και τους άλλους.

Μην είσαι μόνο μάνα! Μπορείς να συνεχίζεις να φροντίζεις με υγιή τρόπο και τον εαυτό σου, διότι αυτό θα σε βοηθήσει να ολοκληρωθείς απέναντι και στο δύσκολο ρόλο που επέλεξες να αναλάβεις…


 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.