Είναι ωραίο που μεγαλώνουμε μαζί! Είναι ωραίο που έχουμε να θυμόμαστε πράγματα και καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν (στα βάθη των αιώνων 😛 ). Πράγματα που βιώσαμε μαζί και που ακόμη μας κάνουν να γελάμε παρέα.

Είναι όμορφο που στα χρόνια που πέρασαν χαθήκαμε και ξαναβρεθήκαμε αμέτρητες φορές κι όμως κάθε μας επανένωση, απ’ το πρώτο λεπτό ήταν σαν να μη χωριστήκαμε ποτέ. Είναι όμορφο που σε κάθε μας επανένωση, ήμασταν κι οι δυο πιο σοφές, πιο γεμάτες, με περισσότερες εμπειρίες να μοιραστούμε. 


Είναι υπέροχο που ήσουν στο πλάι μου κι ήμουν στο δικό σου, όσο πλάθαμε τον εαυτό και το μέλλον μας. Είναι υπέροχο που ήσουν και ήμουν εκεί κι όμως ελεύθερα γίναμε κι οι δυο αυτό που επιθυμούσαμε. Είναι υπέροχο που παρ’ όλες τις διαφορές μας είμαστε ακόμη εδώ…

Ξέρω τι σκέφτεσαι πριν το ξεστομίσεις. Ξέρεις τι σκέφτομαι πριν το πω. Ξέρω απ’ το βλέμμα σου και μόνο πώς νιώθεις. Ξέρεις απ’ το βλέμμα μου και μόνο πώς αισθάνομαι. Είναι ο τόνος της φωνής σου αρκετός για να καταλάβω αν χαίρεσαι, αν πονάς, αν υποφέρεις. Είναι ο τόνος της φωνής μου αρκετός, για ν’ αντιληφθείς αν είμαι ευτυχισμένη, αν είμαι αγανακτισμένη ή αν έφτασα στα όρια μου. Σε ξέρω πιο καλά απ’ όσο νομίζεις. Με ξέρεις πιο καλά απ’ όσο ελπίζω. Ζυμωθήκαμε μαζί.


Οι παιδικές φιλίες δε κρατάνε πάντα, για πάντα. Όταν όμως κρατάνε είναι θησαυρός.

Σήμερα λοιπόν, θέλω να σου πω όλα μου τα “θέλω” για σένα, που στα εύχομαι με όλη μου την ψυχή. Να είσαι γερή και υγιής! Να είσαι χαμογελαστή και γεμάτη! Να είσαι εδώ να με ταλαιπωρείς και να σε τρελαίνω! Κυρίως όμως, να είσαι κυνηγός σ’ όλα τα όνειρά σου. Να είσαι δημιουργική και γεμάτη στόχους. Να ζεις την κάθε μέρα ουσιαστικά και δυνατά. Η ζωή σου να είναι μια ατελείωτη διαδρομή απ’ αυτές που δεν θέλεις να τελειώσουν… Κι όταν έρθει η ώρα που θα καθόμαστε δίπλα δίπλα στο ΚΑΠΗ, να μου κρατάς το χέρι και να μου λες “Ήταν ένα γαμάτο ταξίδι τελικά!”. Χρόνια πολλά!

 

Κική Γιοβανοπούλου

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.