Φόβος φίλε μου… ένα από τα πιο βασικά συναισθήματα. Αυτός που μας σώζει τη ζωή και αυτός που μας κρατάει πίσω. Πόσο αντιφατικός μπορεί να είναι! Σε κάνει να νιώθεις μικρός, λίγος, ευάλωτος, μόνος. Δεν έχει σημασία αν τον βρίσκεις μπροστά σου καθημερινά, μόλις εμφανιστεί παγώνεις.


Μπορεί να φοβάσαι να πετάξεις με το αεροπλάνο, να βρεθείς σε ένα καινούριο μέρος, να σταθείς μπροστά στους συναδέλφους σου και να κάνεις την παρουσίαση σου, που τόσο κόπιασες για να ετοιμάσεις, μπορεί να φοβάσαι να οδηγήσεις, να πιεις μόνος σου ένα καφέ, να μιλήσεις σε έναν ξένο, να αναλάβεις ένα νέο project ή να υλοποιήσεις αυτή την υπέροχη επαγγελματική και καινοτόμα ιδέα που είχες, να ξεκινήσεις μια νέα σχέση, να εκφράσεις τα συναισθήματα σου… Μπορεί να φοβάσαι το σκοτάδι. Ίσως και την μοναξιά. Όσο διαφορετικά και αν είναι αυτά που σε φοβίζουν, το συναίσθημα παραμένει το ίδιο. Σε κρατάνε στο ίδιο σημείο. Είσαι εγκλωβισμένος μέσα στο μυαλό σου. Σου αρέσει αυτή η στασιμότητα; Ούτε και σε εμένα…


Νομίζω ότι όλα αυτά πηγάζουν από έναν μεγαλύτερο φόβο. Τον φόβο της αποτυχίας. Και είναι πολύ λογικό και εντελώς ανθρώπινο, κανείς δεν θέλει να βιώσει την αποτυχία και ότι αυτή συνεπάγεται. Πόσο σίγουρος είσαι όμως, ότι προτιμάς την ασφάλεια, από το ρίσκο της προόδου και της εξέλιξης; Και αν μπορούσες να συμφιλιωθείς με όλους αυτούς τους φόβους σου; Δεν θα ένιωθες καλύτερα; Δεν θα ένιωθες πιο χρήσιμος, ικανός, γενναίος; Δεν θα είχες μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; Μπροστά σου ανοίγεται ένας νέος κόσμος!

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά! So what? Δεν θα μένεις πίσω για αυτό! Αντιμετώπισε τους φόβους σου σήμερα, τώρα! Μην τους αφήνεις για αργότερα! Όσο τους στοιβάζεις σε μια γωνιά, τόσο περισσότερο χώρο θα καταλαμβάνουν στη ζωή σου και δεν θα αφήνουν χώρο για τα όνειρα σου!

Αφιέρωσε λίγα λεπτά, πάρε μια βαθιά ανάσα και κάντο! Δεν θέλεις να γεράσεις και να αναρωτιέσαι πως θα ήταν, αν είχες καταφέρει να μπεις σε εκείνο το αεροπλάνο που τόσο πολύ φοβόσουν, για να δεις το μέρος που ονειρευόσουν! Δεν θέλεις να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου με το “και αν…”. Και δεν πειράζει αν αποτύχεις! Γιατί είχες τη δύναμη να το προσπαθήσεις και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία! Και να θυμάσαι ότι ο κόσμος γύρω σου σε χρειάζεται! Εσένα, που είσαι μοναδικός! Την δική σου διαφορετική σκέψη και αντίληψη! Μην αφήνεις τον φόβο να σε κρατάει πίσω!

Gypsy Soul

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.