Γυναίκα μην αναλαμβάνεις τα πάντα

Advertisements

Οι γυναίκες είναι οι αφανείς και σιωπηλοί ήρωες του σήμερα. Αναλαμβάνουν τόσους ρόλους, φοράνε τόσα πρόσωπα, καλούνται να φέρουν εις πέρας τόσες ευθύνες, που είναι σίγουρο πως το άγχος και η ανάγκη καλής επίδοσης τις κυριεύει.

Η γυναίκα είναι μητέρα, είναι σύντροφος, επαγγελματίας, φίλη, μαγείρισσα, τα πάντα. Πολλές φορές η προσφορά της δε λογαριάζεται, καθώς θεωρείται “υποχρεωμένη”. Είναι εκείνη που πρέπει να νοιάζεται, να τρέχει, να κρατάει το σπίτι και ν’ αναλαμβάνει τις περισσότερες οικιακές εργασίες.

Η ενοχή, είναι η σιωπηλή εκείνη απειλή που παραμονεύει όταν κάποιος αναλαμβάνει τόσες ευθύνες. Ενοχή που δεν προλάβαμε, ενοχή που δεν τα καταφέραμε όλα καλά, ενοχή που δεν τα πετυχαίνουμε.

Μαθαίνω τον εαυτό μου πως δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Γιατί να δεσμεύομαι και να υποχρεώνομαι να αντέχω τα πάντα; Δε χρειάζεται να μπορώ να αντέχω τα πάντα. Η γυναίκα δεν είναι δεσμευμένη να αναλαμβάνει τα πάντα. Θα ήταν πολύ καλύτερο να επιλέγει ένα πράγμα την ημέρα, στο οποίο θα δώσει τη μεγαλύτερη βαρύτητα και να αφοσιωθεί σε αυτό.

Μία άλλη ενέργεια στην οποία θα μπορεί να προβαίνει η κάθε γυναίκα, είναι να κάνει καταμερισμό ευθυνών μέσα σε ένα σπίτι και να μην αναλαμβάνει τα πάντα εκείνη. Θα μπορούσε για παράδειγμα, να δώσει ένα λογαριασμό σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας ή συνεργάτη για να τον πληρώσει. Η γυναίκα δε χρειάζεται να αναλαμβάνει τα πάντα. Έχει ανάγκη να αισθάνεται πως και οι άλλοι την καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται πόσες ευθύνες καλείται να βγάζει εις πέρας καθημερινά.

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.