Ο άντρας ο σωστός, πρέπει να είναι έξυπνος, να έχει όραμα και να κυνηγάει τους στόχους του. Πρέπει να έχει τρόπους, αλλά να μην είναι και υποτακτικός. Πρέπει να βαράει το χέρι στο τραπέζι αν χρειαστεί, αλλά να μην είναι και βίαιος. Πρέπει να είναι τρυφερός και ρομαντικός, αλλά όχι να φέρεται θαρρείς κι ανήκει σε άλλη εποχή.


Ο άντρας ο σωστός, πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί επαγγελματικά και να εξελίσσεται συνεχώς. Να έχει αυτοκίνητο εννοείται. Να ζει μόνος κι όχι με τη μαμά του στα 30 του. Πρέπει να έχει ένα πλούσιο παρελθόν πριν κατασταλάξει σε σένα, αλλά να μην έχει αγαπήσει καμία άλλη όσο εσένα. Bonus Tip να έχει ωραία μάτια, καλοσχηματισμένα μπράτσα και σμιλευμένους γλουτούς.


Ναι! Αυτά (κι άλλα τόσα) μαζί (σε έναν άνθρωπο!!!) συμπληρώνουν τον τέλειο άντρα! Τον πρίγκιπα για τον οποίο μας προετοίμαζαν τα παραμύθια που διαβάζαμε μικρές. Αυτόν που μ’ ένα μόνο βλέμμα, θα μας ερωτευτεί σφοδρά και θα μας χαρίσει τον κόσμο!

Έτσι δεν έλεγαν οι ιλουστρασιόν, πολύχρωμες σελίδες που διαβάζαμε; Πως ουδόλως δεν τον ένοιαζε τον prince αν είχες μόνο ένα γοβάκι και τα βράδια έτριβες τζάκια. Πως καμία σημασία δεν είχε αν συγκατοικούσες με 7 νάνους, γιατί κρυβόσουν απ’ τη μητριά που ήθελε να σε κομματιάσει. Πως δεν έπαιζε κανένα ρόλο αν σε κρατούσαν σ’ έναν ψηλό πύργο, μια ζωή και κάτι ψιλά και το μαλλί σου ήταν τίγκα στην ψαλίδα. Το μόνο που είχε σημασία ήταν να είσαι πριγκίπισσα και να έχεις ωραία μάτια!

Συνοψίζοντας, μεγαλώσαμε με την εικόνα της γυναίκας που τα παίρνει όλα, απλά και μόνο γιατί είναι γυναίκα. Τέλειο;

Πάμε τώρα στην πραγματικότητα. Ζητώντας τα όλα αυτά, εσύ τι προσφέρεις; Και πριν προλάβεις να μου πεις πως οι σχέσεις δεν είναι συναλλαγή, θα σου πω πως δυστυχώς κάνεις λάθος. Μια σχέση μπορεί να μην είναι οικονομική συναλλαγή, αλλά είναι κάποιου είδους συναλλαγή. Με ποια ακριβώς φόντα λοιπόν, ζητάς κάποιον με την εμφάνιση του Bratt Pitt, την ευαισθησία του Keanu Reeves και τον τραπεζικό λογαριασμό του Bill Gates; Τι ακριβώς προσφέρεις εσύ, απαιτώντας να έχεις στη ζωή σου τίποτα λιγότερο από έναν πρίγκιπα; 

Δυστυχώς η ζωή δεν είναι παραμύθι. Δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω απ’ το να ρίξεις ένα βλέμμα, για να κρατήσεις έναν πρίγκιπα κοντά σου. Θα πρέπει να έχεις κι όχι μόνο να απαιτείς να έχει. Θα πρέπει να δίνεις κι όχι μόνο να κοιτάς να παίρνεις. Έτσι και μόνο έτσι, ο “τέλειος” άντρας θα μείνει δίπλα σου. Ένας άντρας που δεν θα είναι φύσιν τέλειος, αλλά θα μοιάζει τέλειος στα δικά σου μάτια. Κάτι τέτοια… κουλά δεν κάνει ο έρωτας; 

Και κάπου εκεί, ίσως μπορέσουμε να πούμε “και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα”

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.