Άνθρωποι γύρω μας, που νευριάζουν εύκολα. Άνθρωποι που είναι έτοιμοι να δακρύσουν, μόλις θυμηθούν κάτι από το παρελθόν που τους πόνεσε, άνθρωποι που έχουν δώσει μέσα τους μάχες, που μπορεί να μη γνωρίσεις ποτέ. Άνθρωποι που νευριάζουν εύκολα και δεν αντέχουν άλλο να συμβιβάζονται με μετριότητες, με το λίγο, με το περίσσευμα.

Άνθρωποι που δε θέλουν να δείξουν στους άλλους πόσο πολύ έχουν πονέσει και φοράνε τη μάσκα του δυνατού. Γιατί δεν πρέπει να φανούν αδύναμοι, πρέπει πάντοτε να είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Μη θυμώνεις με έναν άνθρωπο που νευριάζει εύκολα. Έχει παλέψει, έχει πονέσει, έχει ματαιωθεί και έχει προδοθεί. Έχει αισθανθεί το μέσα του ερειπωμένο, τον εαυτό του μόνο, σαν ένα παιδί που το έχουν κλειδώσει στο δωμάτιο για τιμωρία. Έχει κουραστεί να περιμένει, να υπομένει, να απογοητεύεται.


Ο άνθρωπος που νευριάζει εύκολα, έχει αισθανθεί πολλές φορές να υπομένει καταστάσεις που δεν έπρεπε ποτέ του να υπομείνει. Έχει κρύψει δάκρυα, έχει μικρύνει αποστάσεις, έχει παλέψει με χίμαιρες. Μη θυμώνεις με τον άνθρωπο που νευριάζει. Δείξε του λίγη αγάπη, διότι αυτή έχει ανάγκη πραγματική.

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.