Πόσα και πόσα όνειρα δεν εγκατέλειψες; Πόσα δεν άφησες στην άκρη για “αργότερα”; Πάνω σε πόσα όνειρά σου, δεν στοίβαξες τα προβλήματα και τις έγνοιες της καθημερινότητας, ώσπου έπαψες πια να τα βλέπεις; Πάνω σε πόσα όνειρά σου, δεν στοίβαξες φόβους κι ανασφάλειες, ώσπου ξέχασες και την ύπαρξή τους;

“Ποτέ δεν είναι αργά” λένε. Μεγάλη κουβέντα. Αισιόδοξη, αλλά κάπως… ουτοπική. Ναι, καμιά φορά, είναι αργά. Το να αποφασίσεις στα 55 σου να κάνεις παιδί, ίσως και να γίνεται, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο. Το να γίνεις πρίμα μπαλαρίνα απ’ το πουθενά στα 40 σου, δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των piece of cake! Μπορείς πάντα να προσπαθήσεις, αλλά οι πιθανότητες δεν θα είναι υπέρ σου. Δυστυχώς. Μπορείς όμως, να αναπροσαρμόσεις το αρχικό όνειρο! Μπορείς να προσπαθήσεις να υιοθετήσεις ένα παιδί ή να προσφέρεις εθελοντική εργασία, σε χώρους που υπάρχουν παιδιά. Μπορείς να κάνεις κάποιου άλλου είδους χορό ή να ασχοληθείς με τη μουσική. Το βασικό είναι, να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Να μην τα πετάς στο βυθό της ψυχής σου, αφήνοντάς τα να τα τρώει η αλμύρα και το σκοτάδι.

Πόσα ναυάγια ονείρων δεν υπάρχουν σε κάθε ψυχή; Πόσοι θησαυροί δεν είναι θαμμένοι στα πιο σκοτεινά σημεία του μυαλού μας; Πόσες ελπίδες; Πόσοι πόθοι; Κι όμως… όσο καλά κι αν τα έχουμε κρύψει, χρειάζεται μόνο μια απόφαση για να τα ξαναβρούμε. Με δύναμη και πείσμα.

Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου! Κάνε μια βουτιά στο βάθος της ψυχής σου και σώσε ότι σώζεται. Δεν τα έχει διαλύσει όλα η αλμύρα κι η πολυκαιρία. Κάνε μια βουτιά στο βυθό και πιάσε ένα όνειρο. Βγάλ’ το έξω και κράτησέ το απαλά στα χέρια σου. Περιποιήσου το. Καθάρισέ το. Γυάλισέ το. Αγάπησέ το. Φρόντισέ το και πού ξέρεις; Μπορεί να αναπνέει ακόμη…

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

 

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.