Φάρος. Στέκεται αγέρωχος και επιβλητικός, διαχέοντας το φως του σε στεριά και θάλασσα. Το σκορπίζει απλόχερα, χαράσσοντας τη διαδρομή στα διερχόμενα καΐκια. Άλλοτε τα περισώζει από το έλεος της καταιγίδας, του τυφώνα και των αγέρηδων και άλλοτε τους δείχνει απλά το λιμάνι για να αράξουν, να καταφύγουν και να ξαποστάσουν… Φωτίζει την πορεία τους, το ταξίδι τους.


Είναι φορές που τα καΐκια κάνουν πως δεν τον βλέπουν, γιατί έχουν συνηθίσει να ταξιδεύουν στη φουρτούνα τους και οποιοδήποτε φως θα τα κλόνιζε, θα τα έβγαζε από την καθιερωμένη πορεία τους. Δεν θα μπορούσαν να το διαχειριστούν. Είναι η γνώριμή τους διαδρομή μέσα στο χρόνο. Πλέουν αυτόματα πια.


Είναι όμως και εκείνες οι φορές, που κάποια καΐκια συνειδητοποιούν ότι έχασαν τη διαδρομή τους, λοξοδρόμησαν, παραστράτησαν και ψάχνουν απελπισμένα κάποιον να τους δείξει το δρόμο. Άλλοτε, γυρεύουν απλά ένα μέρος για λίγο να ξεκουραστούν, να ανακτήσουν δυνάμεις και να ξαναμπούν στον αγώνα της ζωής και της θάλασσας.

Σε κάθε περίπτωση ο φάρος παραμένει πάντα στην ίδια θέση, είτε τον χρειάζεσαι είτε όχι. Είτε τον βλέπεις είτε όχι. Είτε τον επισκεφτείς είτε όχι. Ο φάρος παρέχει την ασφάλεια ότι θα είναι πάντα εκεί.. Μόνο έτσι μπορείς να ρισκάρεις και να ταξιδέψεις στα ανοιχτά…

Από Stella

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.