,

Τα μακροβούτια γίνονται στο βυθό, όχι στην ακροθαλασσιά

Αγναντεύεις τη θάλασσα, ταξιδεύεις νοερά μαζί της. Το βλέμμα σου καρφώνεται στην οριζοντογραμμή, εκεί που ενώνεται η θάλασσα με τον ουρανό. Η ένωση των δυο απέραντων κόσμων, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς παρελθόν και μέλλον, μόνο το παρόν, η στιγμή. Ο ήχος από το παφλασμό των κυμάτων σε παρασέρνει και ονειροβατείς μαζί της. Βουτάς νοερά στο βυθό της, στη γαλήνη της. Ηρεμείς, είσαι μόνος χωρίς αντιπερισπασμούς, χωρίς παρεμβολές, είσαι απλά εσύ. Απολαμβάνεις, αφήνεσαι… Προχωράς δυο βήματα και κοντοστέκεσαι. Ο αγέρας ξαφνικά φουντώνει, δίνοντας της άλλη μορφή. Τα κύματα θεριεύουν, αλλάζοντας στη στιγμή τα όσα ήξερες. Καταχνιά, αφροί και θολούρα κυριαρχούν στη σκηνή.


Από πού ήρθε όλο αυτό το μπουρίνι, κανείς δεν ξέρει για να πει. Χάνεσαι στη τρικυμισμένη της ροή. Δεν μπορείς να πιστέψεις πως άλλαξαν όλα έτσι απλά. Αναρωτιέσαι, δειλιάζεις, δυσανασχετείς, αναλύεις, προσπαθείς να αποφύγεις, να σωθείς. Η εξερεύνηση θέλει τόλμη! Βαθιά αναπνοή, χωρίς αναπνευστήρα! Τα μακροβούτια γίνονται στο βυθό, όχι στην ακροθαλασσιά! Ή θα βουτήξεις στα βαθιά να γλυτώσεις απ’ τα κύματα ή θα τα δαμάσεις και θα σερφάρεις μαζί τους! Η επιλογή είναι δική σου…

Stella



2 απαντήσεις στο “Τα μακροβούτια γίνονται στο βυθό, όχι στην ακροθαλασσιά”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading