Είναι από τις πολλές φορές, που οι γονείς χρειάζεται να αισθανόμαστε τυχεροί. Γιατί μέσα από τα παιδιά μας, ξαναγνωρίζουμε το καλοκαίρι. Η αλμυρή του γεύση, η επαφή με το νερό, ο ήλιος, η ραστώνη, το τζιτζίκι, το παγωτό, η άμμος, το ψητό καλαμπόκι…

Κατά την άποψή μου, είναι η εποχή που τα παιδιά έχουν το προβάδισμα, λόγω ψυχικής καθαρότητας. Ενώνονται με όλα αυτά τα στοιχεία της φύσης, αβίαστα και δημιουργικά, ενώνονται μεταξύ τους στις παραλίες αυθόρμητα, ενώνονται και μαζί μας.

Μπορεί το καλοκαίρι μαζί τους, να μην είναι απαραίτητα σωματικά ξεκούραστο, αλλά αν το βιώσουμε μέσα από τα μάτια τους, θα μας προσφέρει μια ουσιαστικότερη ξεκούραση, που για μένα σημαίνει ξεγνοιασιά. Ο τρόπος που βιώνουν τα παιδιά το παιχνίδι, λίγο πριν δύσει ο ήλιος στην ακρογιαλιά, συμπυκνώνει την απόλυτη παρουσία. Στο εδώ, στο τώρα, στο εμείς, στο φως!

Να ακολουθήσουμε τα παιδιά! Μεγάλη πρόκληση και σπουδαία ευκαιρία. Ευκαιρία να συνδεθούμε μαζί τους, να φτιάξουμε αναμνήσεις για εκείνα και να κάνουμε νέες εγγραφές για εμάς! Πρόκληση να χαμηλώσουμε ρυθμό, να αδειάσουμε από άλλες έγνοιες, αφού η σημαντικότερή μας, τα παιδιά μας, είναι μπροστά μας και μας φωνάζουν “Έλα, έλα να παίξουμε!”.

 

 

Της Δήμητρας Γούναρη

Parent coach / Υποστήριξη και ενδυνάμωση γονέων

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.