Φόρεσες το φόρεμα που είχες κρυμμένο στη ντουλάπα σου για χρόνια. Έβαλες τις ψηλοτάκουνες γόβες σου, γέμισες τη βαλίτσα σου με ότι άχρηστο είχες και τα πέταξες στα σκουπίδια. 

“Καινούρια ζωή!” είπες και πούλησες το σπίτι σου στην πόλη. Πήγες μακριά στο νησί. Εκεί έκανες αυτό που τραβούσε η ψυχή σου. Ζούσες με ανθρώπους. Σε μια γειτονιά όπως παλιά. Το καλοκαίρι άκουγες χαρούμενες, παιδικές φωνές και το χειμώνα, στο κεντρικό καφενείο με το τζάκι να ανάβει και τον αέρα να φυσά έξω μανιασμένα. Στο τραπέζι σου πάντα δύο ποτήρια. Το ένα πάντα γεμάτο και το άλλο δικό σου.

Δεν ήθελες πολλά στη ζωή σου. “Έχουμε μάθει στα πολλά, μα ξέρουμε και στα λίγα!” αυτή ήταν η ατάκα σου. Δεν είχες άδικο! Έβρισκες χαρά από το πέταγμα μιας πεταλούδας, μέχρι στην ζωγραφιά ενός μικρού παιδιού. Ίσως γι’ αυτό έγινες αγαπητή απ’ όλους! Πολλοί ρωτούσαν για την ιστορία σου, αλλά σε κανέναν δεν άνοιγες την καρδιά σου. Δεν χρειαζόταν. Όλα τα άφηνες πίσω. Μην σκαλίζουμε τις στάχτες. Ότι έγινε στο παρελθόν, το αφήνουμε εκεί. 

Ήρθε η ώρα που σε γαληνεύει. Φόρεσες το μαγιό σου, κοίταξες τον ουρανό κι είδες τον γνώριμο ήλιο να προβάλει. Βούτηξες στα κρύα νερά κι άφησες όλα σου τα δάκρυα να μπερδευτούν με τη θάλασσα. Όταν αναδύθηκες, όλα ήταν και πάλι καθαρά στο μυαλό σου. Μόνο μπροστά πρέπει να κοιτάμε!

Της Ευγενίας Τριανταφυλλίδου

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.