Άλλες φορές ξυπνάς νιώθοντας χαρούμενη, ευδιάθετη κι άλλες φορές μελαγχολική ή λυπημένη. Ανάλογα πως έχεις περάσει στην “δεύτερη ζωή” σου, αυτή που ζεις κάθε βράδυ στα όνειρά σου. Εκεί που μπορείς να ζήσεις ελεύθερα μια άλλη ζωή, χωρίς αναστολές, τύψεις και αμφιβολίες. Όσα δεν μπορείς να ζήσεις στην πραγματικότητα, τα ζεις τη νύχτα στα όνειρά σου. Μπορεί βέβαια το πρωί που ξυπνάς να συνειδητοποιείς πως όλα όσα ονειρεύτηκες ήταν ψέματα, παρόλα αυτά, νιώθεις πως τα έχεις βιώσει, νιώθεις πως τα γνωρίζεις. Ξέρεις επίσης πως τις επόμενες 6,7 ώρες που θα κοιμηθείς μπορεί να ζήσεις όσα «ονειρεύεσαι».


Όλα αυτά που ζητάς και έχεις ανάγκη, τα “ΖΕΙΣ” εκεί. Όλες σου σχεδόν οι επιθυμίες εκπληρώνονται. Τι σου λείπει στην πραγματική ζωή; Τι ποθείς περισσότερο; Ποιοι άνθρωποι σου λείπουν; Ποιες καταστάσεις θέλεις να ζήσεις; Σε ποια μέρη θέλεις να ταξιδέψεις; Όλα αυτά είναι πιθανόν να τα εκπληρώσεις στη “δεύτερη ζωή” σου, χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς κανένα δισταγμό. Φυσικά δεν είναι όλα τα όνειρα ευχάριστα, άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και στη πραγματική ζωή. Οι φόβοι μας, οι ανασφάλειές μας, συνεχίζουν πολλές φορές να μεταπηδούν και στα όνειρά μας. Το ένα τρίτο της ζωής μας βρισκόμαστε σε υπνική κατάσταση γιαυτό είναι εξίσου σημαντικό, είναι μέρος της ζωής μας. Ζούμε μια “δεύτερη ζωή” κρυμμένη βαθιά στο ασυνείδητο μας.


Της Σοφίας Β.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.