“Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”- Διαβάσαμε στον “Αλχημιστή”.

Φτάνει όμως μόνο αυτό; Φτάνει μόνο να θέλεις κάτι για να το έχεις; Αν ήταν τόσο απλό, γιατί να ξυπνάμε το πρωί να πάμε στη δουλειά; Γιατί συνεχίζουμε να προσπαθούμε, να μοχθούμε, να πονάμε, να υποφέρουμε;


Όχι, δυστυχώς δεν φτάνει μόνο να το θέλουμε! Χρειάζεται προσπάθεια, πολύ προσπάθεια, υπομονή, δύναμη, αφοσίωση στο στόχο μας! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ΣΤΟΧΟΙ. Αν έχουμε στόχους, έστω και μικρούς και τους βάλουμε στο μυαλό μας και σιγά σιγά τους δουλεύουμε, σίγουρα θα τους πετύχουμε. Αλλά προσοχή! Οι στόχοι δεν θα πραγματοποιηθούν από μόνοι τους, αν καθόμαστε στον καναπέ με σταυρωμένα τα χέρια και περιμένουμε να γίνουν μόνο με τη θετική σκέψη! Κουνήσου, δραστηριοποιήσου!

Σίγουρα η θετική σκέψη θα  βοηθήσει, σίγουρα θα σου δώσει κουράγιο και δύναμη σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά δεν είναι αυτή που θα πραγματοποιήσει τα όνειρά σου! 


Ναι, σίγουρα η ζωή δεν είναι δίκαιη! Και δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα να τα έχουμε όλα. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να έχουμε κάποια! Και αυτά τα κάποια είναι πολλά περισσότερα από το τίποτα!

                                                        της Χρύσας Αβραμίδου

 

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.