Εκείνες τις στιγμές… Είναι εκείνες οι στιγμές που η μοναξιά σε κατακλύζει από παντού. Στέκεται από πάνω σου σαν τέρας, έτοιμη να σε κατασπαράξει! Όσο και αν πασχίζεις να απαγκιστρωθείς, τόσο πιο πολύ βουλιάζεις στην κινούμενη άμμο της. Σε κατακυριεύει, ψάχνεις απελπισμένα διαφυγή, σου τρυπάει το μυαλό, φτάνει μέχρι το κόκαλο! Τα συναισθήματα ξέφρενα χορεύουν, με τις σκέψεις να παραληρούν. Νιώθεις εκείνο το απέραντο κενό, που δεν μπορεί κανείς να στο καλύψει! Κάνει κρύο… κρυώνω…

Είναι όμως και εκείνες οι στιγμές που αποζητάς απελπισμένα να χουχουλιάσεις στη μοναξιά σου. Να βυθιστείς μέσα της, να κυλιστείς, να αράξεις και να συνομιλήσεις με τον εαυτό σου. Να τον ακούσεις, να τον κατανοήσεις και να τον αποδεχτείς. Να μην σκέφτεσαι τίποτα, το απόλυτο κενό… να χάνεσαι και να ονειρεύεσαι. Να σε πάρεις αγκαλιά και να σε κατανοήσεις. Να αφήνεσαι μέσα σου να ζεις. Να αναπνέεις, να ζεις την κάθε σου στιγμή… είναι κομμάτι σου, επέτρεψε της να σε οδηγεί. Να ελπίζεις, να υπάρχεις και να ζεις.

Είναι εκείνες οι στιγμές και οι άλλες… Επιλογή μας είναι τι θα διαλέξουμε και τι θα διδαχθούμε. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, δεν υπάρχει μόνο μαύρο ή άσπρο, δεν μπορεί κανείς να σου υποδείξει τι θα κάνεις και τι θα νιώσεις. Εσύ ξέρεις τα θέλω σου, τις ανάγκες σου, εσένα… Μόνο εσύ ξέρεις τι χρειάζεσαι και πότε. Θες να νιώσεις καλά νιώσε, θες να βουλιάξεις στην μοναξιά σου βούλιαξε. Άλλωστε τη μοναξιά, μόνο αν την βιώσεις στο πετσί σου, ρουφήξεις την κάθε σπιθαμή της, την κάνεις κτήμα σου, τότε και μόνο τότε μπορείς να την κάνεις φίλη σου….

 

Από Stella

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.