Δείχνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους με κάθε τρόπο. Είναι γενναιόδωροι σε συναισθήματα και στιγμές και μπορούν να σε εντυπωσιάσουν με το πόσο απλά και χωρίς φαμφάρες ανοίγουν την καρδιά τους και σου χαρίζουν όσα έχουν. Είναι τόσο αληθινοί και ανεπιτήδευτοι, που στις μέρες μας τους λες και σπάνιους. Δυστυχώς. Είναι οι δοτικοί άνθρωποι. Είναι οι άνθρωποι που όταν αγαπήσουν δεν θα διστάσουν να σου χαρίσουν με μιας, ολόκληρο το θησαυρό που κρύβουν μέσα τους.

Είναι οι άνθρωποι του “όλα ή τίποτα”, εκείνοι που αν χρειαστεί θα βάλουν στην άκρη το δικό τους “εγώ” για να νταντέψουν / αγκαλιάσουν / γιατρέψουν το δικό σου. Είναι αυτοί που αν μπεις στην καρδιά τους, αυτόματα γίνεσαι “δικός τους άνθρωπος” και θα είναι εκεί σε κάθε δυσκολία. Θα είναι εκεί να σε ακούνε, να σε στηρίζουν και να σε νοιάζονται. Θα είναι εκεί να σε προσέχουν και να σε προστατεύουν. Είναι αυτοί που έχουν βρει το νόημα της αληθινής αγάπης. Που ξέρουν πως το να δώσεις την ψυχή σου, είναι η μόνη απόδειξη πως αγαπούν.


Είναι εκείνες οι καρδιές που ανοίγουν διάπλατα απ’ την αρχή. Σου δίνουν όλη την αλήθεια τους χωρίς κόλπα και παιχνίδια. Είναι εκείνες οι καρδιές, που όσο διάπλατα ανοίγουν, τόσο ερμητικά σφαλίζουν. Γιατί αν νιώσουν πως δεν εκτιμάς όσα σου δίνουν, αν νιώσουν πως εκμεταλλεύεσαι την αλήθεια τους, αν νιώσουν πως έχεις ως δεδομένο το να πάρεις, χωρίς να βάλεις ποτέ το χέρι στην καρδιά και για να δώσεις, δεν θα διστάσουν να μαζέψουν με μιας τους θησαυρούς τους, να τους σφαλίσουν στα πιο απόκρυφα σημεία τους και να σε αποχαιρετήσουν. Όπως δεν σκέφτηκαν στιγμή το να σου δώσουν τα πάντα, έτσι δεν θα σκεφτούν στιγμή το να τα πάρουν όλα πίσω και να φύγουν. Για πάντα. Γιατί έτσι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Όσο απόλυτα αγαπούν, τόσο απόλυτα ξεγράφουν.

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου


 

 

 

Advertisements

6 Σχόλια

 1. Καλημέρα κορίτσια!!!

  «Να μένεις όπου σ’ αγαπούν, φεύγα όπου δε σε θέλουν»… λέει η λαϊκή σοφία!

  1. Ακριβώς αυτό! Όπως το είχαμε αναφέρει στο κείμενό μας “Μόνο εκεί που σ’ αγαπούν να πηγαίνεις”. Το θέμα είναι ότι η λογική με την καρδιά δεν συμβαδίζουν πάντα!
   Λατρεμένο τραγούδι Έφη μου!
   Καλημέρα!

   1. Φωτιά και πάγος Κική και εμείς στη μέση να παλεύουμε… γιατί το ένστικτό μας πάντα μας δίνει “σήματα” αλλά εμείς εκεί “ντουγρού” στη φωτιά…

    Εγώ προσωπικά δεν μετανιώνω… δίνομαι όπως γράφεις και εσύ με όλο μου το είναι …. αλλά αν με προδώσεις …. ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ δε ξαναγυρνώ ποτέ !!

    Καλημέρα αγαπησιάρικη!! Μου αρέσει το παρεάκι σας !!!

 2. Αν η αγάπη είναι αληθινή, ΔΕΝ “σφαλίζει”, είναι αυτό που είχα γράψει και στην Σοφία στην προηγούμενη ανάρτηση! 😉
  “Ευλογημένος αυτός που δεν προσδοκά, δεν θα απογοητευτεί ποτέ”. Βούδας & Χριστός.
  Αν δεν ανοίξεις την καρδιά σου, δεν μπορείς ν’ αγαπήσεις, ναι, μπορείς να ερωτευτείς αλλά όχι ν’ αγαπήσεις!
  Και αγαπάς και δίνεις και νοιάζεσαι και κατανοείς για την χαρά που αυτό σου δίνει, χωρίς να περιμένεις τίποτα!

  ΑΦιλάκια σε όλες και πάντα καρδιάς! 🙂

  1. Η αγάπη όμως δεν πονάει χωρίς ανταπόκριση; ποιος μπορεί να αγαπάει χωρίς να λαμβάνει αντίστοιχα συναισθήματα;


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.