Είναι γεγονός πως ο όρος “ευγένεια” ή “τακτ” όπως το λέγαμε στο χωριό μου, δεν είναι το δυνατό σημείο πολλών. Αυτό έχει σαν συνέπεια, πολλές φορές να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αδιάκριτους ανθρώπους, που μας κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις. Όσες φορές κι αν μας κάνουν τέτοιες ερωτήσεις, ακόμη κι αν έχουμε από πριν (λόγω εμπειρίας) “προετοιμάσει” την απάντηση, δεν παύουν να μας ενοχλούν, να μας θυμώνουν, να μας βγάζουν απ’ τα ρούχα μας! Όσο προετοιμασμένοι κι αν είμαστε, όσες φορές κι αν τις έχουμε ακούσει, δεν παύουν να μας πληγώνουν και να μας στεναχωρούν. Ακόμη κι αν απαντήσουμε με τον καλύτερο και εξυπνότερο τρόπο, κάνοντας τον αδιάκριτο να μαζευτεί, μια πικρία μας μένει στο στόμα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σε ρωτήσει κάποιος και να τα θεωρήσεις τρομαχτικά αγενή και αδιάκριτα, υπάρχουν όμως και κάποια που θεωρούνται “τζιζ” για όλους. Συγκεντρώσαμε τις 5 πιο αδιάκριτες ερωτήσεις, στις οποίες έχουμε όλοι υποβληθεί και μας ψιλογύρισε το μάτι!

1.Πότε θα κάνεις παιδί; / Πότε θα παντρευτείς; / Γιατί δεν έχεις σχέση;

Είσαι ελεύθερος; Οι περισσότεροι (από ενδιαφέρον βρε) θα θέλουν με κάθε τρόπο να μάθουν το γιατί είσαι… μπακούρι! Έχεις σχέση; “Και γιατί δεν έχεις παντρευτεί ακόμη; Τι περιμένετε;”. Παντρεύτηκες; “Και γιατί δεν κάνετε ένα παιδάκι; Βρε τα παιδιά είναι ευτυχία! Περνάνε τα χρόνια!”. Μπορείς να το βουλώσεις λίγο να δω κάτι;

2. Πόσα λεφτά βγάζεις;

Άκυρη ερώτηση, εκτός αν είσαι ο λογιστής που θα μου κάνει την φορολογική δήλωση. Το πόσα λεφτά βγάζω, είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό και η ερώτηση απ’ τον τριτοξάδερφο της φίλης μου, παντελώς αδιάκριτη!

3. Πόσο χρονών / πόσα κιλά είσαι;

Είσαι από στατιστική υπηρεσία και κάνεις κάποια έρευνα; Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο, για να πρέπει να σου απαντήσω σε μία τέτοια ερώτηση. Εξάλλου είναι γνωστό τοις πάσι, πως τέτοιες ερωτήσεις ειδικά σε γυναίκα δεν κάνεις! Τι γιατί; Γιατί έτσι!

4. Με πόσους έχεις πάει;

Ε… ντάξει… τώρα με δουλεύεις έτσι; Το ότι βρεθήκαμε ένα βράδυ σε παρέα, πάνω από ένα κρασάκι και τρεις μεζέδες, δεν μας έκανε και κολλητούς! Για χαλάρωσε λίγο… Να! Φάε έναν κεφτέ!

5. Πως το αγοράσατε; / Σας βοηθάνε οι γονείς σας; / Πόσο έκανε;

Ας υποθέσουμε πως στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, καταφέρεις να αποκτήσεις κάτι. Ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι ας πούμε. Το γιατί πρέπει να εξηγήσεις στην φίλη, της θείας του κουμπάρου σου, το πόσα ξόδεψες και που ΑΚΡΙΒΩΣ τα βρήκες, δεν το καταλαβαίνω! Ένα “καλορίζικο” αρκεί και με το παραπάνω!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια γενική κι αόριστη απάντηση ή ένα χαμόγελο, είναι οι καλύτερες απαντήσεις. Καλά, και λίγο μπινελίκι μια χαρά απάντηση μπορεί να θεωρηθεί, αλλά ας κρατήσουμε το επίπεδο!

Η αδιακρισία, εξαρτάται απ’ την παιδεία του καθενός, από τον δείκτη νοητικής αλλά και συναισθηματικής ευφυΐας. Κοινώς… μην περιμένεις κάτι καλύτερο από ανθρώπους που δεν δύνανται… Κουράγιο αδέρφια!

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

Advertisements

2 Σχόλια

    1. Δεν αντέχονται!!! Αλλά αυτοί που τις κάνουν είναι πολλοι και ζουν ανάμεσα μας!!! 😢

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.