Συχνά ακούς από πολλούς πως φιλία ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα δεν μπορεί να υπάρξει γιατί το ερωτικό ένστικτο υπερισχύει της φιλίας. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως όταν τα αντίθετα φύλλα καταλήξουν να γίνουν φίλοι, δεν μπορεί με τίποτα να υπάρξει έρωτας, αφού ο φιλικός δεσμός ανάμεσα τους είναι τόσο δυνατός που τον καθιστά αυτομάτως ανέφικτο. Δυο γνώμες εκ διαμέτρου αντίθετες. Ποια υπερισχύει τελικά;

Ο Γιάννης και η Μαρία, φίλοι από παιδιά μεγάλωσαν μαζί. Αχώριστοι, που τους έχανες που τους έβρισκες πάντα μαζί. Κολλητοί που λέμε. Στα παιχνίδια, στο σχολείο συνεχώς μαζί. Στην εφηβεία πέρασαν μαζί τις ανησυχίες, τα άγχη, τους πρώτους έρωτες ακόμα και στο πανεπιστήμιο. Συγκάτοικοι στα Γιάννενα, η Μαρία στην παιδαγωγική και ο Γιάννης στο μαθηματικό.

Σε κάθε τρέλα της Μαρίας, ο Γιάννης δίπλα της να την προσέχει. Σε κάθε χωρισμό της Μαρίας ο Γιάννης δίπλα της να την παρηγορεί “Πώς τα καταφέρνεις βρε Μαράκι και βρίσκεις πάντα τους λάθος άντρες; Δεν μπορώ να σε καταλάβω!” Της έλεγε συνεχώς ο Γιάννης. Στα μάτια του Γιάννη κανένας δεν ήταν κατάλληλος για την Μαρία. Όλοι ήταν λίγοι μπροστά της. Η Μαρία από την άλλη, πάντα είχε να πει κάτι αρνητικό για τα κορίτσια που γνώριζε ο Γιάννης “Καλά δεν βλέπεις πως είναι; Τι της βρίσκεις μου λες;” του έλεγε συνεχώς.
Δεν ήθελαν να το παραδεχτούν, αλλά βαθιά μέσα τους το ήξεραν. Δεν θα έβρισκαν ποτέ αυτό που έψαχναν γιατί απλούστατα το είχαν δίπλα τους. Ήταν ο ένας για τον άλλον, ήταν ο ένας το μισό του άλλου. Μια βαθιά φιλία που οδήγησε στον μεγάλο έρωτα.

Πόσο ωραίο είναι να έχεις δίπλα σου τον φίλο σου, τον σύντροφό σου, τον εραστή σου; Έναν άνθρωπο που σε ξέρει τόσο καλά, που σ’ έχει δει σε όλες τις φάσεις της ζωής σου, έναν άνθρωπο που δε θα φοβάσαι να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό.


Τελικά δεν υπάρχουν στερεότυπα και καλούπια, γιατί απλά στη ζωή όλα είναι πιθανά, ακόμα και οι μεγάλες φιλίες μπορούν να καταλήξουν σε μεγάλους έρωτες.

της Σοφία Β.


Advertisements

3 Σχόλια

 1. Πολλές φορές οι νεανικές φιλίες κρύβουν έρωτα, όχι και των δυο, αλλά του ενός προς τον άλλο και μεγαλώνοντας ακριβώς επειδή αυτή η φιλία άντεξε, μπορεί να εξελιχθεί σε έρωτα… αλλά ο έρωτας έχει πάντα ημερομηνία λήξης και συνήθως οδυνηρής, έτσι καλό είναι να μην επενδύουμε σ’ αυτόν τα πάντα! 😉
  Η πραγματική φιλία βασίζεται στην αγάπη γι αυτό και κρατά μια ζωή!
  Για μένα, ωραίο είναι ο έρωτας, να γίνει φιλία!
  Έτσι νομίζω, γιατί το έχω δει να μου συμβαίνει!
  Όμορφο κείμενο Σοφία και έχεις δίκιο, γιατί η ζωή είναι όντος απρόβλεπτη!

  Πολλά ηλιόλουστα ΑΦιλάκια σε όλους! 🙂

  1. Το ίδιο συνέβη και σε μένα. Σ’ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου σχόλια. Φιλιά πολλά, αγαπητή Στεφανία.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.