Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Διορθώνονται τα λάθη του παρελθόντος;

«Διορθώνονται τα λάθη του παρελθόντος;» ρώτησε ξαφνικά η Αγγέλα την κόρη της. Η Ζωή πάγωσε, τι εννοούσε; Ποια λάθη, ποιανού; «Τα λάθη κορίτσι μου, τα δικά μου λάθη…» συνέχισε η Αγγέλα. Η Ζωή είχε πέσει από τα σύννεφα, «η δική μου μαμά, η στοργική, η προστατευτική, η αυστηρή, η αλάνθαστη… έχει κάνει λάθη; Δεν γίνεται, μάλλον δεν άκουσα καλά» σκέφτηκε …»Καλά άκουσες αγάπη μου, τα δικά μου λάθη, διορθώνονται; Το λάθος που σταμάτησα το σχολείο που τόσο αγαπούσα και δεν σπούδασα; Το λάθος που δεν έζησα τον μεγάλο έρωτα; Που δεν διάλεξα εγώ τον πάτερα σου για άντρα μου, αλλά οι γονείς μου; Το λάθος που δεν εργάστηκα ποτέ μου; Που δεν ήμουν οικονομικά ανεξάρτητη; Διορθώνεται που δεν πραγματοποίησα τα όνειρά μου, που δεν έζησα τη ζωή που ήθελα;»

Ποτέ άλλοτε δεν είχε μιλήσει έτσι η Αγγέλα! Ποτέ της δεν παραπονέθηκε! Ποτέ της δεν διαμαρτυρήθηκε για τίποτα! Και να τώρα, που με μια ερώτηση ξεδίπλωσε μπροστά στην κόρη της, όλη της τη ζωή. Όλες οι ανησυχίες της, που ήταν καλά κρυμμένες, φανερώθηκαν.

«Καλά βρε μαμά, γιατί τώρα; Γιατί δεν μιλούσες τόσα χρόνια;» της είπε. «Γιατί τώρα μπορώ… μπορώ να τα διορθώσω. Τώρα μπορώ να σου μιλήσω και να σε εμποδίσω να κάνεις τα ίδια λάθη. Μπορώ να διορθώσω το πρότυπο της μάνας που σου μετέδιδα τόσα χρόνια. Μπορώ να σε προφυλάξω ώστε να μην κάνεις τα ίδια λάθη με μένα. Ξέρω πως η ζωή είναι δική σου και ότι είσαι ελεύθερη να τη ζήσεις όπως εσύ θέλεις, αλλά έχω χρέος να σου φανερώσω τη δική μου ζωή. Τώρα είσαι ικανή να κρίνεις τις καταστάσεις και να τις διαχειριστείς. Αυτό θέλω, αυτό θέλω να διορθώσω.»

Η Ζωή την κοίταξε με ευγνωμοσύνη κι αμέσως η Αγγέλα κατάλαβε πως τα λάθη της είχαν μόλις «διορθωθεί».

της Σοφίας Β.

Kατηγορίες

MORE

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Διορθώνονται τα λάθη του παρελθόντος; Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: