,

Η ηλικία του έρωτα

Έχει ο έρωτας ηλικία;


Όλοι από τα νεανικά μας χρόνια αναζητούμε τον ερωτά, τον ένα και μοναδικό. Ζούμε για τη στιγμή που θα νιώσουμε αυτό το δυνατό συναίσθημα. Άλλοι το λέμε σφίξιμο στο στομάχι, άλλοι φτερούγισμα στο στήθος, άλλοι καρδιοχτύπι, όπως όμως κι αν το πούμε ένας είναι ο έρωτας. Κι ο έρωτας έρχεται σε κάθε στιγμή της ζωής μας δίχως να τον περιμένουμε.

Έτσι και για την κυρία Φωφώ, ο έρωτας έτυχε να της χτυπήσει την πόρτα, για δεύτερη φορά. Χήρα, εδώ και μια 15ετια, συνταξιούχος κομμώτρια με δύο κόρες. Η εμφάνιση της πάντα προσεγμένη, δεν έμοιαζε για 67 ετών. Κοκέτα, με τα υπέροχα ασορτί συνολάκια της, το περιποιημένο μανικιούρ της και φυσικά με το καλοχτενισμένο μαλλί της.
Πριν δύο χρόνια, γνώρισε στις καθιερωμένες κυριακάτικες εκδρομές με τις φίλες της, τον κύριο Μίμη, έναν πολύ συμπαθητικό και ευγενικό κύριο. Κοτσανάτος ο κύριος Μίμης, 73 ετών, χήρος κι αυτός με δύο παιδιά. Αρχικά δημιουργήθηκε μια συμπάθεια ανάμεσά τους, η οποία όμως εξελίχθηκε σε μεγάλο έρωτα.


Πέρασαν δύο χρόνια, ώσπου πήραν την απόφαση να παντρευτούν. Στην αρχή βέβαια ήταν διστακτικοί, πιο πολύ η κυρία Φωφώ «αχ, βρε Μίμη μου τι θα πει η κόρη σου και ο γιος σου μόλις το μάθουν;» η ιδέα του γάμου την τρόμαζε αφάνταστα. Τότε, όπως φυσικά περίμενε η κυρία Φωφώ, ξέσπασε «πόλεμος», τα παιδιά του δεν θα άφηναν με τίποτα να γίνει αυτός ο γάμος. «Καλά βρε πατέρα, στην ηλικία σου; Θα μας κοροϊδεύει ο κόσμος! Είναι σοβαρά πράγματα;» φώναξε η κόρη του κυρίου Μίμη.

Βλέπετε, πολλές φορές, εμείς τα παιδιά γινόμαστε στενόμυαλα, ο φόβος, η ανασφάλεια μας κυριεύουν και μας οδηγούν σε πράξεις δυσάρεστες. Παραβλέπουμε την ανάγκη των γονιών μας για συντροφιά. Όλα βρίσκονται στο μυαλό μας, νομίζουμε πως οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να ερωτευτούν.

Όμως τελικά, έχουμε το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στη ζωή τους; Μπορούμε να τους αφαιρέσουμε το δικαίωμα για αγάπη; Ή μήπως φοβόμαστε την εικόνα δύο ηλικιωμένων ανθρώπων που είναι ερωτευμένοι γιατί απλά φοβόμαστε τα δικά μας γηρατειά. Ο έρωτας δεν έχει ηλικία, οι άνθρωποι έχουν.

Από Σοφία Β.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading