Ο Λεωνίδας είναι ο κολλητός του γιου μου, του Μιχάλη. Είναι συμμαθητές από πέρσι που πήγαιναν πρώτη δημοτικού κι είναι κυριολεκτικά αχώριστοι. Ο Λεωνίδας έχει γενέθλια σε λίγες μέρες και θα κάνει πάρτι σ’ ένα παιδότοπο. Πριν λίγες μέρες ο Μιχάλης μου έφερε περιχαρής το προσκλητήριο για το πάρτι του Λεωνίδα. Όπως μου είπε ο Λεωνίδας δεν κάλεσε όλα τα παιδάκια της τάξης, κάτι που θεώρησα απόλυτα φυσιολογικό. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Ποιος έχει τα χρήματα να καλέσει τόσα παιδιά μαζί με τους γονείς τους; Δυστυχώς απ’ ότι κατάλαβα σύντομα, δεν συμμερίζονται όλοι την δική μου άποψη.

Από την επόμενη κιόλας μέρα αντιλήφθηκα πως αρκετές μητέρες συζητούσαν για το πάρτι. Ακόμη κι εμένα μ’ έπιασαν κάποιες μητέρες και μου είπαν πως τα παιδιά τους στεναχωρήθηκαν που δεν προσκαλέστηκαν. Δυο τρεις είπαν πως τα παιδιά τους έκλαιγαν! Μια μητέρα μάλιστα, μου είπε πως σκόπευε να τηλεφωνήσει η ίδια στη μαμά του Λεωνίδα και να της πει ότι ήταν άσχημο αυτό που έγινε.


Η μαμά του Λεωνίδα εργάζεται και δεν φέρνει η ίδια τον γιο της στο σχολείο, οπότε δεν θα μπορούσε να γνωρίζει όσα συζητούνται. Ήμουν σίγουρη πως θα στεναχωριόταν πραγματικά με όσα λέγονται, γι’ αυτό και αποφάσισα να την ενημερώσω, ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως αν λάβει κάποιο τηλεφώνημα. Η κοπέλα πραγματικά στεναχωρήθηκε πολύ. Ελπίζω όλα αυτά να μην χαλάσουν το πάρτι του Λεωνίδα!

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.