Μια αληθινή, ζεστή αγκαλιά είναι ο τρόπος να πεις “σ’ αγαπώ” χωρίς να πεις λέξη. Είναι το “είμαι εδώ για σένα”, είναι το “μη φοβάσαι”, είναι το “θα τα καταφέρεις” που λες, χωρίς να πεις κουβέντα. Είναι μια πράξη που μας γεμίζει ηρεμία, σιγουριά, δύναμη, γαλήνη και θετική ενέργεια. Δυο χέρια, δυο κορμιά, είναι το μόνο που χρειάζεται. Είναι απ’ τα πιο ανέξοδα αλλά και τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τον πόνο, το άγχος, την κούραση, τις έννοιες, τα προβλήματα, την ανασφάλεια.


Μια ειλικρινή αγκαλιά, δίνει εντολή στον εγκέφαλο να εκκρίνει αιμογλοβίνη, μια πρωτεΐνη που μεταφέρει σημαντικές ποσότητες οξυγόνου στην καρδιά και στο μυαλό μας. Η αύξηση της αιμογλοβίνης, μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, να ηρεμούμε, να ανακουφιζόμαστε, βελτιώνει τη διάθεσή μας. Μια αγκαλιά κατευνάζει τους φόβους και τις ανησυχίες μας, ενώ έχει αποδειχτεί πως βοηθάει και στην ταχύτερη ίαση σε ασθενείς. Η ζεστασιά μιας αγκαλιάς, μας δημιουργεί αισθήματα ηρεμίας, χαράς και αγάπης. Η αγκαλιά είναι ένα μαγικό “φάρμακο” που ανακουφίζει και γλυκαίνει την ψυχή μας, ακόμη και στις δυσκολότερες καταστάσεις.


Πόσο έχουμε απομακρυνθεί πια; Πόσο έχουμε υποτιμήσει αυτές τις απλές, αλλά τόσο όμορφες κινήσεις; Πόσα τείχη έχουμε υψώσει με τους γύρω μας; Δεν χρειαζόμαστε κανέναν, προσπαθούμε να αποφύγουμε έστω και μια απλή “καλημέρα” με τους γείτονες! Μοιάζουμε άτρωτοι, παντοδύναμοι κι όμως… πόσο έχουμε φτωχύνει; Χαμένοι σε εξαντλητικά ωράρια, άπειρες υποχρεώσεις, στοίβες απλήρωτων λογαριασμών και αμέτρητα usernames στα social media, ξεχάσαμε πως είναι και πόσα μας προσφέρει η πραγματική επαφή.

Να αγκαλιάζεις όσους αγαπάς, να τους αγκαλιάζεις σφιχτά και συχνά! Μια αγκαλιά, είναι απ’ τα πιο “ακριβά” δώρα που μπορείς να προσφέρεις!

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.