Σήμερα ξημέρωσε μια μέρα απ’ αυτές που τρέμουν οι προληπτικοί! Τρίτη και 13, γρουσούζικη μέρα, αναίτια ή μήπως όχι; 


Η Τρίτη από μόνη της ως μέρα, παραπέμπει στον αριθμό 3. Φράσεις που όλοι έχουμε ακούσει, όπως η “τρίτωσε το κακό”, αναφέρουν τον αριθμό 3. Απ’ την άλλη, ο αριθμός 13, θεωρείται γρουσούζικος από πολλούς, γιατί το 12 λογίζεται ως ο αριθμός της τελειότητας και της ολοκλήρωσης. Τόσοι ήταν οι Θεοί του Ολύμπου, τόσες οι φυλές του Ισραήλ, τόσοι οι μαθητές του Χριστού, τόσα τα Ευαγγέλια… Το 13 λοιπόν “σπάει” την αρμονία. Αν ενώσεις λοιπόν την Τρίτη με το 13… καταλαβαίνεις για τι γρουσουζιά μιλάμε! 


Η πιο γνωστή αντίληψη για την “γκαντεμοποίηση” της σημερινής μέρας μας γυρίζει πίσω στο 1453 και πιο συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου 1453, μέρα Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Η μέρα ήταν Τρίτη κι αν προσθέσεις τους αριθμούς του έτους (1453), βγαίνει άθροισμα 13!

Από χριστιανική σκοπιά, στο Μυστικό Δείπνο ήταν παρόντες οι 12 Απόστολοι και ο Χριστός, άρα 13 στο σύνολο. Επιπλέον, ο Αντίχριστος αναφέρεται στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης!

Αστρολογικώς, την Τρίτη κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Άρης, ενώ η στιγμή της μέρας που είναι κυρίαρχος ο Κρόνος, θεωρείται αρκετά επικίνδυνη! Επιπλέον, για όσους ασχολούνται με χαρτιά, η κάρτα Ταρώ με το νούμερο 13, είναι η κάρτα του θανάτου! 

Άραγε όλα τα παραπάνω είναι απλές συμπτώσεις ή σημάδια; Φτύστε τον κόρφο σας και υπομονή… μια μέρα είναι, θα περάσει! 

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.