,

Πόσο λάθος ήταν αυτό το πάθος; – Αριάδνη (3)

Με την Λίνα είμαστε παιδικές φίλες. Την ξέρω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Είναι μια κοπέλα έξυπνη, μετρημένη και σοβαρή. Την σχέση της με τον Αχιλλέα, την έζησα από πολύ κοντά. Ήταν μαζί περίπου ενάμιση χρόνο. Θα χαρακτήριζα αυτή τη σχέση ως… θυελλώδη.


Ξέρω πολύ καλά πως η Λίνα, ερωτεύτηκε τρελά τον Αχιλλέα, αλλά για να είμαι αντικειμενική κι ο Αχιλλέας ήταν τρελός για εκείνη! Ήταν απ’ τα ζευγάρια που λες “Αυτοί μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε”! Ήταν δύο άνθρωποι τρελά ερωτευμένοι, βίωναν όμως ένα πάθος που τους τύφλωνε και μπορούσαν να γίνουν πολύ σκληροί ο ένας με τον άλλον. Οι καβγάδες τους (οι περισσότεροι ξεκινούσαν από την ανεξέλεγκτη ζήλια που ένιωθε ο ένας για τον άλλον) ήταν ομηρικοί! Δεν ξέρω για τον Αχιλλέα, αλλά για τη Λίνα μπορώ να πω με σιγουριά πως το να καβγαδίσει μπροστά σε κόσμο ας πούμε, ήταν κάτι που δεν θα έκανε ποτέ! Κι αυτό ήταν ένα απ’ τα πολλά που συνέβαιναν συχνά και δεν ταίριαζαν στην ιδιοσυγκρασία της, οπότε ήταν λογικό όλο αυτό να την καταβάλλει! Γι’ αυτό και τη θυμάμαι συχνά, να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα!

Ο Αχιλλέας απ’ την άλλη ήταν ανεξέλεγκτος! Σε όλα! Στον τρόπο που έδειχνε την αγάπη του, το πάθος του, τον έρωτά του… αλλά και τη ζήλια του, τη δυσαρέσκειά του… όλα! Στην αρχή, έβλεπα πως η Λίνα κολακευόταν απ’ την ένταση των συναισθημάτων του, με τον καιρό όμως άρχισε να πατάει φρένο. Δεν ήταν ότι δεν τον ήθελε! Ίσα ίσα! Απλά έπρεπε να διατηρήσει την ισορροπία! Μια ισορροπία που πάντα της έλειπε σ’ αυτή τη σχέση! 


Ξέρω πως ο Αχιλλέας ήταν ο μεγάλος της έρωτας! Στοιχηματίζω πως το ίδιο ήταν κι η Λίνα για εκείνον! Το να απαγκιστρωθούν ο ένας απ’ τον άλλον ήταν σίγουρα πολύ οδυνηρό και για τους δύο! Όταν χώρισαν, της πήρε πολύ καιρό να συνέλθει.  Είχε χάσει το γέλιο της, τη διάθεσή της, την όρεξη για ζωή που πάντα τη χαρακτήριζε! Ήξερε όμως καλά ότι δεν γινόταν αλλιώς κι έκανε πολλές προσπάθειες να επανέλθει. Και πάνω που τα κατάφερε… κι έκανε μια όμορφη σχέση μ’ έναν άντρα που την αγαπάει… πάνω που άρχισαν να μιλάνε για γάμο… ο Αχιλλέας ξαναήρθε στο προσκήνιο! Ήταν λέει φίλοι στο Facebook και το τελευταίο διάστημα ήρθαν πιο κοντά και ξαναθυμήθηκε το παρελθόν τους.

Όλο αυτό το διάστημα της μιλάω συνεχώς και προσπαθώ να τη συνεφέρω! Με τον Αχιλλέα δεν έχει μέλλον και το ξέρει! Έχει μια τόσο όμορφη κι ουσιαστική σχέση με τον Κώστα! Θα ήταν κρίμα να τη χαλάσει! Όταν γνώρισε τον Αχιλλέα, είχε δεσμό μ’ ένα πολύ καλό παιδί, τον Αντρέα. Τον χώρισε με το που είπε στον Αχιλλέα “Χαίρω πολύ”! Ειλικρινά δεν ξέρω τι της έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος! Σαν να είναι μαγεμένη μαζί του! Και να πεις ότι ήταν κι όλα ρόδινα όταν ήταν μαζί; Όλο εντάσεις, φωνές και κλάμματα!

Μου είπε πως σ’ ένα μήνα θα έρθει στην πόλη μας. Για να δει την οικογένεια και τους φίλους της είπε, αλλά είμαι σίγουρη πως για τον Αχιλλέα θα έρθει. Ελπίζει να τον ξαναδεί! Δεν ξέρω τι άλλο να της πω! Φοβάμαι για τη φίλη μου!

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading