Είτε για έλεγχο ρουτίνας, είτε γιατί κάτι μας έχει παρουσιαστεί, οι επισκέψεις στο γιατρό είναι επιβεβλημένες. Παριστάνοντας ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα ή κάνοντας πως ξεχάσαμε το ετήσιο ραντεβού μας, μόνο κακό κάνουμε, οπότε οφείλουμε να σφίξουμε τα δόντια και να χτυπήσουμε το κουδούνι του ιατρείου τους. Όσο απαραίτητοι κι αν μας είναι οι γιατροί πάντως, υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες γιατρών, που οι περισσότεροι… δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα. Ποιοι είναι οι τρεις χειρότεροί μας;


  1. Ο γυναικολόγος! Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει γυναίκα που θα έβαζε πρώτο άλλον γιατρό σ’ αυτή τη λίστα! Όσο καλός και φιλικός κι αν είναι, όσο άνετα κι αν σε κάνει να νιώθεις, όλες κατά βάθος νιώθουμε άβολα, όταν καθόμαστε στην καρέκλα του γυναικολογικού ιατρείου, η οποία φαντάζει στα μάτια μας με ηλεκτρική καρέκλα! Το να σε ψαχουλεύει κάποιος που φοράει γάντια, στα… ενδότερα… δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα του κόσμου! Και δεν θέλω χαζούς συνειρμούς! Ούτε τα φώτα χαμηλώνει, ούτε μουσικούλα σου βάζει, ούτε ένα ποτάκι, ούτε τρυφερά σου ψιθυρίζει στ’ αυτί! Για ποιες μας πέρασε;;; (Γιώργο δεν λέω για σένα!!!!!).
  2. Ο οδοντίατρος! Βελόνες, τροχοί και τανάλιες! Πόσο άνετα να νιώθεις όταν πρέπει να ξαπλώσεις στην καρέκλα του, να ανοίξεις διάπλατα το στόμα και να τον βλέπεις να περιεργάζεται το εσωτερικό του, μ’ όλα αυτά τα εργαλεία; Δεν θα μιλήσω καν γι’ αυτούς που τρέμουν στη θέα της βελόνας! Αυτοί κυριολεκτικά μισούν τους οδοντιάτρους! Αλλά κι εμείς οι υπόλοιποι… ε, δεν είναι και το καλύτερό μας! Πόσο άνετα μπορείς να νιώθεις όταν σου ξύνει το ήδη πονεμένο δόντι, μ’ εκείνο το αιχμηρό γαντζάκι; Πόσο ωραίο να είναι να ακούς τον τροχό να ουρλιάζει στ’ αυτί σου; Άσε το τι ακούς και με τα μαρτζαφλέρια στο στόμα δεν μπορείς να απαντήσεις κιόλας! “Άνοιξε!” “Φτύσε!” “Χαλάρωσε!” “Τώρα μην κουνηθείς!” “Αυτό θα πονέσει λίγο!”! Άσε τον πόνο μετά… Όχι, οι οδοντίατροι βρίσκονται δικαίως στο νούμερο 2 της λίστας μας! (sorry Άννα!).
  3. Ο γαστρεντερολόγος! Αυτός κι αν είναι ιατρός για… γερά νεύρα! Καταρχάς, ξεκινάμε απ’ όλες τις ανατριχιαστικές και άκρως προσωπικές λεπτομέρειες που πρέπει να μοιραστείς μαζί του για να βγάλει διάγνωση! Όσο για την εξέταση; Χειρότερη κι απ’ του γυναικολόγου! Και μόνο η λέξη “κολονοσκόπηση” πάω στοίχημα πως ανατριχιάζει τους περισσότερους! Δεν μεταδίδω άλλο!!!

Όπως και να’ χει, η επίσκεψη σε ένα γιατρό, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι σούπερ ευχάριστη εμπειρία (ίσως μόνο όταν πηγαίνεις σε γυναικολόγο να δεις το μωράκι σου!). Είναι όμως αυτό που λέμε, αναγκαίο κακό! Άβολες ερωτήσεις, άβολα αγγίγματα… αλλά τι να κάνεις; “Ότι δεν μπορείς να αποφύγεις, απόλαυσέ το!” λένε… ας κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και ας πηγαίνουμε όποτε χρειάζεται…


 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.