Στο Facebook υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορεί κάποιος να γίνει μέλος. Υπάρχουν κάποιοι  κανόνες συμπεριφοράς  που συνήθως τους ορίζει  ο διαχειριστής. Σε μια τέτοια ομάδα ήμουν κι εγώ μέλος και λέω ήμουν, γιατί πρόσφατα αποχώρησα  οικειοθελώς, ύστερα από μια συζήτηση και σχόλια που διάβασα. Δεν θα αναφέρω το όνομα της ομάδας διότι δεν έχω σκοπό ούτε τη διαφήμιση αλλά ούτε και τη δυσφήμιση της συγκεκριμένης ομάδας. Το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι αφορά τον θηλασμό και τη μητρότητα.


Η διαχειρίστρια της ομάδας ανέβασε μια φωτογραφία, θηλάζοντας το 6 χρονών παιδί της. Αμέσως πολλές άλλες κοπέλες-μέλη της ομάδας, της έγραψαν θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια. Μόλις όμως κάποια άλλη κοπέλα τόλμησε να κάνει την ερώτηση: «μέχρι πότε θα θηλάζεις ;» Πέσανε να τη φάνε!  Το τι άκουσε αυτή η κοπέλα δεν περιγράφεται. Μάταια  προσπαθούσε να εξηγήσει με πολύ υπομονή, ότι δεν το ρώτησε ειρωνικά αλλά αντιθέτως  από ενδιαφέρον γιατί όπως είπε, θήλαζε και η ίδια και θα ήθελε να μάθει. H διαχειρίστρια (που υποτίθεται είναι και έμπειρη ) αντί να της απαντήσει ήρεμα και φυσικά να της εξηγήσει  ότι ο θηλασμός δεν έχει κάποιο στάνταρ όσον αφορά το χρόνο κλπ, την κακολόγησε λέγοντάς την, ότι την πρόσβαλε με αυτή την ερώτηση και αμέσως μετά τη διέγραψε από την ομάδα.


Όσες κοπέλες δεν της έδωσαν το πολυπόθητο LIKE  αλλά αντιθέτως  τόλμησαν να πατήσουν τη φατσούλα ΕΛΕΟΣ , τις διέγραψε από την ομάδα και περήφανα ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει όλες όσες πατήσουν ΕΛΕΟΣ. Όταν μια κοπέλα δε, έγραψε ότι πρέπει να δέχονται  και τα αρνητικά σχόλια, τότε τη διέγραψε κι αυτή.

Απογοητεύτηκα τόσο πολύ που διάβαζα όλα αυτά τα σχόλια και  πολλά άλλα με υβριστικό και κοροϊδευτικό περιεχόμενο, που δεν άντεξα και αφού τους έγραψα για την απογοήτευσή μου, αποχώρησα από την ομάδα.

Λυπάμαι πάρα πολύ, μα πιο πολύ θυμώνω που μια ομάδα, που αφορά  τη μητρότητα και το θηλασμό και αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να αποσκοπεί στο να συμβουλεύει και να παροτρύνει άλλες μαμάδες και να  αποπνέει ασφάλεια και σεβασμό, να έχει καταντήσει μια ομάδα  λαικού δικαστηρίου και ξεκατινιάσματος. Θεωρώ οτι κι αυτό είναι μια μορφή Bullying και δεν μπορώ απλά να μείνω αμέτοχη. Φυσικά και έστειλα αναφορά στο Facebook έτσι ώστε να εξετάσουν τη συγκεκριμένη ομάδα.

             Συντάχθηκε από Χρύσα
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.