,

Συνέντευξη με τον… ψιλικατζή της γειτονιάς!

Το ότι οι ψιλικατζήδες, είναι οι κουτσομπόληδες της γειτονιάς είναι γνωστό τις πάσι! Σε πολλές ελληνικές ταινίες εξάλλου, ο περιπτεράς ήταν αυτός που γνώριζε τα πάντα! Όλα τα τεκταινόμενα της γειτονιάς, τα κουτσομπολιά, οι φήμες και τα μυστικά, περνούσαν πρώτα απ’ το περίπτερο πριν διοχετευτούν στην υπόλοιπη γειτονιά με την ταχύτητα του φωτός. Τα περίπτερα σιγά σιγά έχουν εξαφανιστεί δυστυχώς… τη θέση τους όμως πήραν τα ψιλικατζίδικα κι όταν ο ψιλικατζής έχει κέφια… λέει πολλά… τον πέτυχα σε καλό mood και μου απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις. Ας δούμε τι μας είπε.


Πες μου λοιπόν… είναι ο ψιλικατζής, ο εξομολόγος / κουτσομπόλης της γειτονιάς;

Θα με χαρακτήριζα περισσότερο ως… δεξαμενή πληροφοριών! Όλοι ξέρουν ότι είμαι εχέμυθος, οπότε εύκολα μου λένε τα πάντα! Ότι τους απασχολεί, ότι “ακούγεται”, ότι σκέφτονται για τους άλλους κι ότι είδαν να συμβαίνει. Με λες και κινητή Wikipedia της γειτονιάς! (γελάει)


Και η σχέση με το… άλλο φύλο; Την πέφτουν οι γυναίκες στον ψιλικατζή;
Χωρίς ίχνος ντροπής! (γελάει). Βασιζόμενες στην εχεμύθειά μου και υπνωτισμένες σχεδόν απ’ την γοητεία μου… (κάπου εδώ τρώει κλωτσιά στο καλάμι απ’ τη γυναίκα του που κάθεται δίπλα του και σταματάει). Πέραν της πλάκας! Είμαι ο εύκολος στόχος… είμαι και εγκλωβισμένος στη θέση μου, χωρίς δίεξοδο διαφυγής! (γελάει). Υπάρχουν γυναίκες, πολλές απ’ τις οποίες παντρεμένες που μου κάνουν ναζάκια, γελάκια και ματάκια, αλλά υπάρχουν κι αυτές (ελάχιστες περιπτώσεις) που μου την έχουν πέσει στην ψύχρα. Αντίστοιχα βέβαια, έχει συμβεί το ίδιο και στη γυναίκα μου. Γελάμε πολύ μ’ έναν συγκεκριμένο τύπο ο οποίος αγοράζει προφυλακτικά ΜΟΝΟ όταν είναι η γυναίκα μου εδώ και μάλιστα τα πετάει επιδεικτικά στο ταμείο. Από μένα αγοράζει συνήθως… τσίχλες με γεύση δυόσμο! (γελάνε κι οι δυο)

Υπάρχει και σήμερα το βιβλίο… βερεσέ;

Έχουμε ένα μπλοκάκι που σημειώνουμε αυτά που μας χρωστάνε. Συμβαίνει και σήμερα αυτό, είναι αλήθεια. Μέχρι ένα σημείο είναι κι ανθρώπινο. Μπορεί να έχεις ξεχάσει να πάρεις λεφτά ή ακόμη και να χρειάζεσαι ένα είδος πρώτης ανάγκης και να μην έχεις χρήματα και να μου τα φέρεις όταν πληρωθείς. Κάνουμε τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις σε γνωστούς μας πελάτες. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του τετραδίου αυτού, να μην χάνουμε τη μπάλα μ’ αυτά που μας χρωστάνε. Πλέον ξέρω που θα δώσω επί πιστώσει. Τα πρώτα χρόνια όμως, το τετράδιο αυτό, λεγόταν “βιβλίο εξαφανιζόλ”. Έχουμε χάσει χρήματα μ’ αυτό τον τρόπο. Δεν σου κρύβω, πως έχει τύχει να πάρω σακούλα με πράγματα από τα χέρια πελάτη γιατί είχε γίνει τόσο θρασύς που θεωρούσε πως μπορούσε να μπαίνει, να παίρνει ότι θέλει και να φέρνει τα χρήματα όποτε και αν! Όπως έχει τύχει και τύπος που έχει μπει, έχει γεμίσει 3 σακούλες πράγματα και πήγε να φύγει λέγοντάς μου ότι θα τα πληρώσει το μεσημέρι η γυναίκα του! Βέβαια τον έβλεπα πρώτη φορά και δεν είχα δει ποτέ τη γυναίκα του!!! (γελάει)

Ποιοι είναι οι χειρότεροι και ποιοι οι καλύτεροι πελάτες σου;

Καλύτερος είναι ο πελάτης που ψωνίζει συχνά, δεν ζητάει εκπτώσεις, πληρώνει τοις μετρητοίς και δεν ψωνίζει μόνο τσιγάρα / εφημερίδες / εισιτήρια και κάρτες, που ως γνωστόν δεν μας αποφέρουν κανένα κέρδος.

Αντίστοιχα χειρότερος, είναι ο πελάτης που είναι αγενής, που σου φέρεται σαν να είσαι ο τελευταίος υπαλληλίσκος του και που ζητάει τιμές… σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που φέρνουν με δόλο πλαστά χαρτονομίσματα για να πληρώσουν κι εκείνοι που φτάνοντας στην πόρτα για να φύγουν, προσπαθούν να με πείσουν ότι δεν μου είχαν δώσει 20ρικο αλλά 50ρικο και τους έδωσα λάθος ρέστα. Ευτυχώς για μένα, έχω πάντα ανοιχτές τις κάμερες. Μου έχει επίσης συμβεί, να έρθει πελάτης και να μου πει ότι ένα μήνα πριν του είχα δώσει λάθος ρέστα κι απαιτούσε να του δώσω τα σωστά! Ένα μήνα μετά!!! Έχω επίσης πελάτες που κορνάρουν έξω απ’ το μαγαζί για να βγω να τους εξυπηρετήσω (κι όχι δεν μιλάω για γεράκους ή τραυματίες)! Τέλος, οι χειρότεροι όλων είναι αυτοί που… βρωμάνε. Απλά τραγικοί!

Για το κλείσιμο, πες μας 3 απ’ τα πιο αστεία περιστατικά που σου έχουν συμβεί στη δουλειά σου

3 μόνο;;; (γελάει) Ok… έχει έρθει πελάτισσα με τα παιδιά της και φεύγοντας, ξέχασε το… μωρό στο καρότσι… Πήρε το ένα παιδί κι έφυγε. Έτρεχα πίσω της φωνάζοντας “αυτό δεν τον χρειάζεσαι;;;” με το καρότσι! (γελάει). Ένα άλλο φριχτό που μου έχει συμβεί είναι όταν μπήκε ένας πελάτης κι ακριβώς από πίσω του μια άλλη πελάτισσα. Ο μπροστινός μπαίνοντας… χμ… την αμόλησε! Μάλλον δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι υπήρχε άνθρωπος από πίσω του. Το ύφος της “πισινής” ήταν “Βοήθεια!!! Μαράθηκαν τα φρύδια μου!!!” (γελάει). Ένα επίσης πολύ αστείο που μου έχει συμβεί, είναι πελάτης που ήθελε να μου πουλήσει ένα σαλόνι βεράντας που δεν χρειαζόταν. Επέμενε πολύ παρότι του εξηγούσα ότι δεν χρειάζομαι σαλόνι βεράντας. Η κατάληξη ηταν να λέει παντού ότι δεν τον εξυπηρέτησα κι ότι αφού πήρα πρόσφατα αυτοκίνητο είχα λεφτά να το κάνω αν ήθελα (!!!). Έκτοτε δεν ξαναψώνισε από μένα! Γενικά, η δουλειά μου έχει πολύ πλάκα, με την έννοια του ότι έρχεσαι σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Στομάχι να έχεις να γελάς! 😛

Εύχομαι να’χετε την ίδια καλή διάθεση και να γελάτε πάντα! Σας ευχαριστώ πολύ!

Της Κικής Γιοβανοπούλου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading