Πρόσφατα κοιτούσα τα άλμπουμ φωτογραφιών στο σπίτι της μαμάς μου και συνειδητοποίησα πόσες στιγμές έχουμε περάσει ως οικογένεια που μου έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό. Ταξίδια που έχουμε κάνει, διακοπές, εκδρομές με φίλους, γιορτές, ακόμη και μικρές καθημερινές στιγμές που έτυχε να τις φωτογραφίσουμε! Όλες αυτές οι φωτογραφίες, όλες αυτές οι αναμνήσεις πόσο σημαντικές ήταν στην διαμόρφωση της οικογενειακής μας ζωής. Είναι οι μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια, το προσωπικό μου καταφύγιο μέσα στο μυαλό μου, εκεί που νιώθω την ασφάλεια και την προστασία αυτών των αναμνήσεων.

photo 2

Τα παιδιά μου άραγε τι αναμνήσεις θα έχουν από την παιδική τους ηλικία; Όχι δεν θέλω οι μόνες εικόνες τους να είναι τα tablet και τα κινητά! Δεν νομίζω να θυμούνται ούτε τα ρούχα και τα παπούτσια, αλλά ούτε τα έπιπλα και τα παιχνίδια. Έτσι έβαλα σαν στόχο να δημιουργήσω Αναμνήσεις!


Μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θυμούνται καλύτερα όταν υπάρχει μια οικογενειακή παράδοση. Για παράδειγμα μπορείτε να οργανώσετε μια βραδιά παιδικής ταινίας κάθε Παρασκευή βράδυ με ποπ κόρν . Ή μια εκδρομή πικ νικ μια φορά το χρόνο. Μπορείτε να τους ετοιμάζετε το αγαπημένο τους γλυκό κάθε φορά που έχουν τη γιορτή τους αλλά και μια έξοδος για φαγητό μαζί τους, στο αγαπημένο τους εστιατόριο. Έτσι κάθε φορά θα θυμούνται πιο εύκολα εκείνη τη μέρα και φυσικά θα περιμένουν με αγωνία την επόμενη φορά.

photos 4

Οι διακοπές και οι εκδρομές είναι επίσης ένας πολύ ωραίος τρόπος δημιουργίας αναμνήσεων και δε χρειάζεται να είναι πολλές μέρες. Ακόμη και δύο μέρες, για τα παιδιά είναι αρκετές. Απλά σκεφτείτε ότι εκείνες οι δύο μέρες είναι η παιδική ηλικία που θα θυμούνται ως ενήλικες. Τα πάρτι, οι σχολικές γιορτές, οι εκδρομές στο χωριό, οι γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και η κάθε μικρή στιγμή της καθημερινότητας θα είναι οι αναμνήσεις τους.


photo 4

Δεν καταγράφονται όλες οι στιγμές σε φωτογραφίες και βίντεο, καταγράφονται όμως στο μυαλό και στην καρδιά τους.

 

Συντάχθηκε από Χρύσα
Advertisements

1 Σχόλιο


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.