Στο ζωικό βασίλειο, η μονογαμία είναι μάλλον άγνωστη λέξη! Τα περισσότερα ζώα, δεν καταλαβαίνουν από αποκλειστικότητες και τέτοια… υπάρχουν όμως και κάποια ζώα που βάζουν χαλαρά τα γυαλιά στους ανθρώπους, επιδεικνύοντας περισσή πίστη και απεριόριστη αφοσίωση στο ταίρι τους.


002

Λύκοι. Οι “κακοί” των παιδικών παραμυθιών, θα μπορούσαν εύκολα να αποτελέσουν παράδειγμα πίστης και αιώνιας αγάπης. Ζευγαρώνουν μ’ ένα μόνο ταίρι, κυριολεκτικώς μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος! Ο μπαμπάς λύκος μάλιστα, ασκεί έλεγχο και στις νύφες ή τους γαμπρούς του (!!!).


003Κύκνοι. Τα πανέμορφα αυτά πτηνά, δημιουργούν ζευγάρια που μένουν μαζί μέχρι το τέλος! Ο μπαμπάς κύκνος, είναι πραγματικά ο άντρας του σπιτιού, αναλαμβάνοντας τα πάντα! Μέχρι που βοηθά στην επώαση των αυγών (!!!).

Αποτέλεσμα εικόνας για BEAVERΚάστορες. Τα τρωκτικά με τα μεγάλα δόντια, εκτός από απόλυτα μονογαμικά, είναι και πολύ τρυφερά με το ταίρι τους. Φτιάχνουν ακόμη και την καθημερινότητά τους έτσι, ώστε να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για τον σύντροφό τους. Ο μπαμπάς κάστορας, έχει πολύ ενεργό ρόλο μέχρι και στην ανατροφή των μικρών τους (!!!).

002

Πιγκουίνοι. Όταν ο αρσενικός πιγκουίνος ερωτευτεί, κάνει “πρόταση γάμου” στην εκλεκτή της καρδιάς του, με το πιο όμορφο βότσαλο που θα βρει. Το μεγάλο ΝΑΙ, λέει στην ουσία το θηλυκό παίρνοντας το βότσαλο στη φωλιά του (!!!).

002

Αετός. Οι αετοί φλερτάρουν, κάνοντας φιγούρες στους αιθέρες και συνήθως παίρνουν “παπούτσι απ’ τον τόπο τους”, μιας και μόλις φτάσουν σε ηλικία αναπαραγωγής, επιστρέφουν στον τόπο γέννησής τους για να βρουν την αιώνια αγάπη! Τα ζευγάρια μένουν μαζί, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος (!!!).

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.