Σαν Θεσσαλονικιά κι εγώ,  ήμουν πάντα  του ΦΡΑΠΕ και του ΝΕΣ. Άντε και κανέναν ΓΑΛΛΙΚΟ για αλλαγή. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχω γίνει Ευρωπαία οπότε το γύρισα σε  CAPPUCCINO . Έχει λίγο καιρό όμως που άρχισα να πίνω ΕΛΛΗΝΙΚΟ.  Η αφορμή ήταν μια βόλτα με φίλες σε μια καφετέρεια που σου λένε το φλιτζάνι…


Στην αρχή το κορόιδεψα αλλά μετά είπα γιατί όχι… τι έχω να χάσω; Άντε το πολύ πολύ να θυσιάσω τον Freddo Cappuccino για μια φορά, αλλά θα γελάσουμε και αυτό είναι που μετράει. Σας πληροφορώ όχι απλά δεν γελάσαμε αλλά μείναμε με γουρλωμένα τα μάτια και με το στόμα ανοιχτό γιατί η τύπισσα που μας είπε το φλιτζάνι όχι μόνο  είπε πράγματα που ισχύουν αλλά και κάποια πράγματα που αρχίζουν και βγαίνουν… λίγο τρομακτικό ακούγετε αλλά who knows… μπορεί και να τα πέτυχε. Σύμφωνα με την καφεμαντεία, δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο χάρισμα για να μπορείς να «διαβάσεις» ένα φλιτζάνι, αρκεί να ξέρεις να ερμηνεύσεις τα σημάδια. Ίσως να έχεις και λίγο ανεπτυγμένη διαίσθηση λέω εγώ.


ελληνικός καφές

Έτσι ήπια το καφεδάκι μου και από εκείνη τη μέρα θέλω να πίνω μόνο ελληνικό ή τούρκικο ή όπως αλλιώς θέλεις πες το μιας και σύμφωνα με την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: Ο καφές αυτός ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την χώρα. Συναντιέται ακόμα με τις ονομασίες «αρμένικος καφές» στην Αρμενία, «αραβικός καφές», ή «μεσανατολικός καφές». Στις χώρες των Βαλκανίων ονομάζεται συνήθως «τούρκικος» ενώ στην Κύπρο καλείται «κυπριακός» Στην Ελλάδα ήταν δεκτός και δεδομένος ως «τούρκικος» μέχρι την δίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη κατά τις αρχές του ’60, οπότε ο κόσμος, ως διαμαρτυρία, άρχισε να τον αποκαλεί «ελληνικό»

Πέρα από τα τυχερά, του να σου πουν το φλιτζάνι, ο ελληνικός καφές έχει βέβαια και τις ευεργετικές του ιδιότητες αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία προστατεύουν το σώμα ενάντια στην πρόωρη φθορά που προκαλείται από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η υπεριώδης ακτινοβολία.και συμβάλλει στην μακροζωία και την καλή υγεία σύμφωνα με ελληνική μελέτη στην Ικαρία.  Έχει μέτρια ποσότητα καφεΐνης σε σχέση με άλλους καφέδες αφού 1 φλιτζάνι ( 80ml ) έχει 35 με 65mg καφεΐνης.

Υ.Γ  για τους τολμηρούς που θέλουν να μάθουν για το μέλλον τους, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το μαγαζί που μας είπαν το φλιτζάνι εδώ

 

  Συντάχθηκε από Χρύσα
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.