Με την Έλσα, γνωριστήκαμε πριν πολλά χρόνια. Δουλεύαμε μαζί. Δεν ήμασταν φίλοι τότε, αλλά πάντα μου άρεσε! Και σαν κοπέλα, αλλά και σαν άνθρωπος! Όλοι είχαν να λένε για το πόσο έξυπνη, ευγενική και καλόκαρδη ήταν! Κάποια στιγμή, άλλαξα δουλειά και χαθήκαμε…


Την ξανασυνάντησα τυχαία πριν 1 χρόνο. Ήταν το ίδιο όμορφη όπως τότε! Ίσως και περισσότερο! Μου μίλησε απ’ την πρώτη στιγμή για το ότι έχει χωρίσει με τον άντρα της και για το ότι έχει 2 παιδάκια. Εγώ δεν έχω δημιουργήσει ακόμη οικογένεια. Δεν είχα νιώσει την ανάγκη… μέχρι τώρα ίσως… Όσο καλύτερα τη γνώριζα, τόσο περισσότερο αισθανόμουν ότι αυτή ήταν η γυναίκα που θα ήθελα στο πλάι μου για πάντα!


Η Έλσα ήταν πολύ επιφυλακτική μαζί μου στην αρχή. Το καταλάβαινα και δεν την πίεσα ποτέ! Είχε περάσει πολλά! Το ήξερα και δεν ήθελα να την τρομάξω! Αυτό το πλάσμα που είχα απέναντί μου ήταν ταυτόχρονα τόσο δυνατό και τόσο εύθραυστο! Μια ειλικρινά μαγική γυναίκα! Την λάτρεψα!!!

Την Έλσα θέλω να την παντρευτώ! Θέλω να γνωρίσω τα παιδιά της και να γίνω γι’ αυτά, ο πατέρας που δεν γνώρισαν (ήταν πολύ μικρά όταν χώρισαν οι γονείς τους)! Θέλω να κάνω παιδιά μαζί της! Της τα είπα όλα αυτά και κατάλαβα ότι τρόμαξε! Δεν ήθελα να την τρομάξω! Να την κάνω ευτυχισμένη θέλω! Μόνο αυτό! Δεν βιάζομαι… ξέρω ότι θέλει χρόνο… θα περιμένω… το αξίζει!

Μίλησα και στους δικούς μου, για τη σχέση μου με την Έλσα. Έπρεπε να το ξέρουν, μιας και θέλω να το επισημοποιήσουμε. Οι γονείς μου (και ειδικά η μητέρα μου) δεν αντέδρασε καλά. Δεν πρόκειται να δεχτεί λέει για νύφη της, μια χωρισμένη με παιδιά! Η αντίδρασή της ήταν πολύ άδικη! Δεν την γνωρίζει καν! Μαλώσαμε! Δεν δέχομαι ΚΑΝΕΙΣ να μιλάει μ’ αυτόν τον τρόπο για τη γυναίκα που διάλεξα να έχω στο πλάι μου!

Δεν λέω ότι για μένα ήταν εύκολο όλο αυτό! Προφανώς κι όλα θα ήταν πιο απλά αν η Έλσα δεν είχε παιδιά, αλλά το ότι έχει, δεν την κάνει λιγότερο μοναδική! Την αγαπάω την Έλσα! Δεν είμαι ούτε ανώριμος, ούτε επιπόλαιος! Το σκέφτηκα πολύ πριν πάρω την απόφαση να της ζητήσω να με παντρευτεί! Σκέφτηκα όλες τις παραμέτρους! Η μάνα μου λέει τα δικά της! Δεν ξέρει τίποτα για την Έλσα! Είμαι σίγουρος πως αν την γνωρίσει, θα τη λατρέψει! Είναι υπέροχο πλάσμα η Έλσα μου. Κι η μάνα μου δεν είναι κακιά, απλά έχει παλιά μυαλά! Την καταλαβαίνω εν μέρει, αλλά δεν είμαι μωρό πια! Έχω δική μου κρίση και μπορώ να αποφασίζω τι είναι καλό για μένα και τι όχι. Και η Έλσα είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να μου συμβεί!

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.