,

Μήπως πρέπει να μιλήσεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;

Είσαι αυτό που λένε το “καλό παιδί”! Αυτός που πάντα προσπαθεί να είναι ευγενικός, να μην προσβάλλει, να προσπαθεί να συμβιβάσει ανθρώπους και καταστάσεις… Αυτός που δεν θα βγει απ’ το στόμα του κακή κουβέντα για κανέναν! Αυτός που δεν παραπονιέται, δεν βαρυγκωμάει και δεν γκρινιάζει! Όταν κάτι σ’ ενοχλεί, σε πληγώνει, σε προσβάλει, σε δυσκολεύει, έχεις μάθει να το καταπίνεις! Όταν σου ζητάνε χάρη, θα κάνεις τα πάντα για να τους εξυπηρετήσεις! Θα αλλάξεις το δικό σου πρόγραμμα, θα παραμερίσεις τις δικές σου ανάγκες, μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρεις να λες ΟΧΙ!


Για πλησίασε λίγο… Δεν μου λες; Μέχρι πότε; Μέχρι πότε θα καταπίνεις αυτά που σ’ ενοχλούν και σε δυσκολεύουν; Δηλαδή εσένα όλο αυτό σ’ αρέσει; Γουστάρεις να ανέχεσαι τις συμπεριφορές και παραξενιές των άλλων; Τη βρίσκεις να σε χρησιμοποιούν με όποιο τρόπο τους βολεύει; Σου είναι ευχάριστο να μην αντιδράς σε τίποτα απ’ όσα σε ενοχλούν / πληγώνουν / δυσκολεύουν / ξεβολεύουν / στεναχωρούν;

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις, ότι έχεις πλέον ξεπεράσει τα όριά σου; Δεν βλέπεις πως καταπίνοντας τα πάντα, κάνεις κακό στον εαυτό σου; Δεν καταλαβαίνεις πως στο τέλος θα σκάσεις; Γιατί πρέπει, για να μην παρεξηγηθούν οι άλλοι, να συσσωρεύεις μέσα σου, αρνητικά συναισθήματα, θυμό, στεναχώρια; Όλα αυτά που κρατάς μέσα σου, δεν βλέπεις ότι σε δηλητηριάζουν; Γιατί τιμωρείς τον εαυτό σου, φθείροντάς τον, κατ’ αυτό τον τρόπο;


Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που μπερδεύουν την καλοσύνη με την βλακεία! Μην επιτρέπεις να σε θεωρούν βλάκα! Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μίλα! Μάθε να λες όχι! Άνοιξε το στόμα σου και πες τι σ’ ενοχλεί! Δεν χρειάζεται να γίνεις αγενής ή προσβλητικός (ξέρω ότι δεν μπορείς)! Μπορείς να πεις όλα όσα νιώθεις, χωρίς να προσβάλεις τον άλλον! Αλλά μίλα! Κι αν κάποιοι παρεξηγηθούν, δεν πειράζει! Κι αν σου πουν, πως εσύ δεν ήσουν έτσι, δεν πειράζει! Έπρεπε να το κάνεις! Αν αγαπάς τον εαυτό σου, ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις!

Της Κικής Γιοβανοπούλου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading