Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

El Salto del Colacho: «Το άλμα του Διαβόλου»!

Στο μικρό χωριό Castrillo de Murcia, που βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία, πραγματοποιείται κάθε χρόνο μια παράξενη γιορτή που σκοπό έχει τον εξαγνισμό των βρεφών τα οποία γεννήθηκαν στην περιοχή μέσα στο τρέχον έτος.

Το περίφημο «El Salto del Colacho» (ελληνιστί «Το άλμα του Διαβόλου») είναι μια θρησκευτική τελετή που έχει τις ρίζες της στο Μεσαίωνα, και ειδικότερα στην καθολική γιορτή Corpus Christi, που σχετίζεται με την προσπάθεια των πιστών να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα μέσω των νεογέννητων.coracho2

Πιο συγκεκριμένα, το παράξενο τελετουργικό της εν λόγω γιορτής έχει ως εξής: Νεαροί άντρες ντυμένοι στα κίτρινα τρέχουν στο δρόμο, υπερπηδώντας εμπόδια τα οποία δημιουργούνται από βρέφη, που οι γονείς τους έχουν τοποθετήσει επάνω σε στρώματα.

Τα «εμπόδια» είναι επαναλαμβανόμενα, ενώ μετά την επιτυχία κάθε δρομέα νεαρά κορίτσια ρένουν τα αξιαγάπητα μωρά με ροδοπέταλα. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με ύμνους και τραγούδια προς τον Θεό, ενώ η πομπή των πιστών καταλήγει στην εκκλησία του χωριού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το «El Salto del Colacho» γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ισπανία, με διαφορετικό κατά τόπους τρόπο, που περιλαμβάνει επιπλέον διάφορα χορευτικά αλλά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

coracho3

ΠΗΓΗ

Kατηγορίες

MORE

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: