Οι παιδότοποι είναι μια μόδα των τελευταίων ετών που όλοι όσοι έχουμε μικρά παιδιά υποδεχτήκαμε πολύ θετικά! Απ’ την μια τα παιδιά παίζουν σε (σχετικά) ασφαλές περιβάλλον κι απ’ την άλλη κι εμείς ως γονείς μπορούμε να πιούμε το καφεδάκι μας (σχεδόν) ήσυχοι!


Ακόμη όμως και σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα, μουσική και παιδάκια, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σε κάνουν “Τούρκο”!!! Ως μαμά μικρών παιδιών, έχω έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με δυσάρεστες καταστάσεις. Όχι δεν είμαι (πολύ) παράξενη, αλλά υπάρχουν πράγματα που ενοχλούν. 1 + 1 κάνει 2! Και 2 νομίζω είναι τα κυριότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας γονιός σ’ έναν παιδότοπο.


  1. Τα παιχνίδια και τα φουσκωτά στους παιδότοπους αγγίζονται από πολλά παιδάκια καθημερινά και το πόσο συχνά καθαρίζονται παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Δεν φτάνει λοιπόν που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μικρόβια, έχουμε και τα άλλα! Αυτά ντε… που κουβαλάνε τα παιδάκια σας… όταν είναι “ψιλο” άρρωστα αλλά έχουν μπουχτίσει στο σπίτι και θέλουν να παίξουν! Ως μαμά, δεν με αφορά αν το παιδί σου θέλει να ξεσκάσει επειδή ήταν 3 μέρες με πυρετό! Αν το παιδί σου νιώθει “κάπως” καλύτερα σήμερα, δεν σημαίνει πως θέλω να έρθει σ’ επαφή με το δικό μου! ΟΚ???
  2. Το ότι θες να πιεις καφέ με την φιλενάδα σου και το μικρό σου είναι θηρίο ανήμερο και δεν σ’ αφήνει, δεν σημαίνει πως θα το αμολήσεις στον παιδότοπο να σπάσει στο ξύλο όλα τα υπόλοιπα παιδάκια κι εσύ θα πίνεις τον καφέ σου ανέμελη! Οι κοπέλες που εργάζονται εκεί είναι λίγες και τα παιδιά πολύ περισσότερα, άρα δεν μπορούν να βρίσκονται παντού! Μείνε εκεί κοντά να επιβλέπεις, μάθε τρόπους στο παιδί σου και μετά βάλτο να παίξει δίπλα στο δικό μου! ΝΑΙ???

Προφανώς κι άλλες μαμάδες θα μπορούσαν να προσθέσουν πολύ περισσότερα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει σ’ έναν παιδότοπο. Κάποιες μπορεί να έχουν να προσθέσουν κι αστείες / εκνευριστικές / επικίνδυνες ιστορίες (τις οποίες θα ακούσουμε με χαρά και ενδιαφέρον! – αφήστε comment!). Το μόνο που έχω εγώ να πω είναι ότι ΠΑΝΤΟΥ πρέπει να υπάρχει σεβασμός, πρώτα στον εαυτό μας και μετά στο συνάνθρωπο. Αν υπάρχει σεβασμός, δεν υπάρχουν προβλήματα. Τόσο απλά!

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

Advertisements

1 Σχόλιο

  1. Καλά, οι παιδότοποι δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις; Αυτήν την εντύπωση έχω..Και το λέω γιατί με τον Κρατικό μηχανισμό και το δημοσιοϋπαλληλίκι τα βγάζει κανείς δύσκολα πέρα, αλλά με μια ιδιωτική επιχείρηση έχει άλλα ατού και μάλιστα ισχυρά!Είπατε οτι οι φροντιστές εκεί των παιδιών είναι λίγοι και η καθαριότητα επτασφράγιστο μυστικό..Ε!Πριν πάτε σε έναν άλλο παιδότοπο, στερώντας τους έσοδα,μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε στην διεύθυνση για την μη επαρκή φροντίδα των παιδιών, να αξιώσετε να σας δώσουν απάντηση και γραπτώς μάλιστα των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας και αν το παιδί σας αρρώστησε εκεί, υπάρχει και η διεύθυνση υγιεινής και η διεύθυνση Πρόνοιας. Οι νόμοι όσον αφορά στις συνθήκες λειτουργίας καταστημάτων που έχουν να κάνουν με ανήλικα είναι πολύ αυστηροί.
    Χρέος των φροντιστών- υπαλλήλων-είναι να απαγορεύουν σε άρρωστα παιδιά να κοινωνούν με τα άλλα..Είναι κύρια ευθύνη τους- πλέον της ευθύνης των μαμάδων τους..Οπότε..τι λέτε;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.