Παραθινούπολη – Φεστιβάλ για παιδιά

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει κάθε χρόνο την ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ, το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών..


Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2001, τον μήνα Μάιο και διαρκεί έξι ημέρες.

Αρχικά, ανοίγει τις πύλες του για τα σχολεία μέσα από οργανωμένες επισκέψεις (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) και ακολουθεί το τριήμερο πρόγραμμα για το κοινό (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή)


Σκοπός της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε επίκαιρα θέματα της εποχής μας.

Οι εκδηλώσεις της Παραθινούπολης χωρίζονται σε δύο τομείς:

 

Κατά τη διάρκεια της Παραθινούπολης πραγματοποιούνται (ενδεικτικά):

 

Συμμετέχουν με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα: μουσεία, παιδαγωγικές ομάδες, οργανώσεις και φορείς της πόλης. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα γύρω από το οποίο διαμορφώνεται η θεματολογία των δραστηριοτήτων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν ομάδες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: http://kalamaria.gr/πολιτισμός/παραθινούπολη/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading