«Δεν ξέρω πόση ώρα κοιμόμουν όταν ξαφνικά ξύπνησα νιώθοντας μια έντονη πίεση στο στήθος και στα άκρα μου. Δεν έβλεπα κάτι πάνω μου αλλά η αίσθηση ήταν σαν κάποιος να είχε ανέβει πάνω στο στήθος μου ενώ ταυτόχρονα μου κρατούσε χέρια και πόδια με πολύ δύναμη πάνω στο κρεβάτι. Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι πως ήθελα να κουνήσω το χέρι μου για να σπρώξω τα πράγματα που υπήρχαν στο κομοδίνο δίπλα μου ώστε να ακούσει ο άντρας μου το θόρυβο και να έρθει στην κρεβατοκάμαρα. Τον άκουγα να κινείται στο υπόλοιπο σπίτι αλλά δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη όσο κι αν προσπαθούσα. Δεν ξέρω πόση ώρα κράτησε όλο αυτό, ξέρω όμως πως όταν τελείωσε, ένιωθα πολύ φοβισμένη, πολύ κουρασμένη και τα χέρια μου ειδικά, πονούσαν πολύ στο σημείο των καρπών σαν κάποιος όντως να με κρατούσε από κει με δύναμη».


Με μια μικρή έρευνα στο Internet ανακάλυψα πως αυτό το φαινόμενο λέγεται Μόρα ή επιστημονικά «Υπνική παράλυση» και πως 15% των ανθρώπων έχει ζήσει παρόμοια εμπειρία τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή του! Η υπνική παράλυση περιγράφεται σαν μια πρόσκαιρη αδυναμία ομιλίας και κίνησης που συμβαίνει είτε τη στιγμή που μας παίρνει ο ύπνος είτε τη στιγμή που ξυπνάμε, είναι μια κατάσταση που συμβαίνει κατά την μετάβαση απ’ τη μία φάση του ύπνου στην επόμενη. Επί της ουσίας το σώμα κοιμάται, ενώ ο εγκέφαλος έχει εν μέρει ξυπνήσει.


Συνεχίζοντας το ψαχούλεμα στο διαδίκτυο, ανακάλυψα με τρόμο πως υπάρχουν και πολύ πιο creepy ιστορίες απ’ αυτήν! Σου λέει, πολλοί έχουν δει σκιές να κάθονται στην άκρη του κρεβατιού, άλλοι αναφέρονται σε κόκκινα μάτια που τους κοιτάζουν αγριεμένα, άλλοι ακούνε τρομαχτικές φωνές που τους απειλούν, άλλοι ακούνε ακατάληπτους ψιθύρους… βέβαια κάπου εκεί σταμάτησα το ψαχούλεμα γιατί ήταν και αργά το βράδυ και… άναψα όλα τα φώτα… έφτιαξα κι έναν διπλό καφέ… Δεν φοβήθηκα βρε… απλά είχα χορτάσει ύπνο 😛

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.