Η κάθε οικογένεια έχει διαφορετική  στρατηγική για να βάλει τα παιδιά της για ύπνο το βράδυ.


Όταν έκανα τον πρώτο μου γιό , αποφασίσαμε  να τον βάλουμε στο παιδικό του δωμάτιο μόλις έγινε 4 μηνών  και το καταφέραμε σχετικά εύκολα.  Φυσικά και ξυπνούσε μέσα στη διάρκεια της νύχτας αλλά πηγαίναμε εμείς στο δωμάτιό του και τον ξανακοιμήζαμε. Αυτό βέβαια στοίχιζε τον δικό μας ύπνο , κουραζόμασταν περισσότερο και οδήγησε σε πιο γρήγορο αποθηλασμό.


Στο δεύτερο παιδί όμως,  το Co-Sleeping ήρθε φυσικά. Είναι αυτό που λειτούργησε για όλους μας, στο να κοιμόμαστε περισσότερο και να είμαστε πιο ξεκούραστοι. Ήταν όμως σημαντικό για μένα να ψάξω για τα οφέλη αλλά και κάποια από τα αρνητικά που συνάδουν με αυτή τη μέθοδο. Το να πάρω κάποια μέτρα ασφάλειας όπως το φουσκωτό χωρισματάκι ,μου έδωσε κάποια ηρεμία στο ότι το Co-Sleeping μπορεί να συνεχιστεί με ασφάλεια.

Με το Co-Sleeping , δεν χρειάζεται  να σηκωθώ  από το κρεβάτι για να βάλω το παιδί για ύπνο όταν ξυπνάει στη διάρκεια της νύχτας, γιατί πολύ απλά είναι ακριβώς δίπλα μου και ο θηλασμός συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία .

Σαν εργαζόμενη μαμά, αυτό με βοήθησε αρκετά στο να είμαι πιο ξεκούραστη και πιο χορτασμένη από ύπνο.  Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αλλά αν νομίζετε ότι το Co-Sleeping βολεύει εσάς και την οικογένειά σας, είναι το πιο σημαντικό!

 

Δημοσιεύθηκε από Χρύσα

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.