,

Selfie-τιδα … και η φρενίτιδα καλά κρατεί!

Facebook, Instagram, Twitter και ο κατάλογος των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι σχεδόν καθημερινά δεν έχει τελειωμό! Άλλος για να ενημερώνεται, άλλος για να επικοινωνεί, άλλος για να διασκεδάζει… οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας!


Και κάπου εκεί που έχει μισανοίξει το δεξί μάτι αρκετά ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε καφέ, ανοίγουμε wi-fi  ή δεδομένα και συνδεόμαστε στον εικονικό μας κόσμο. Ο οποίος δεν έχει τίποτα κακό αρκεί να μην αποτελεί τη ζωή μας, αλλά χαρούμενες στιγμές αυτής.

Μια γουλιά καφέ κι είμαι ήδη online. Και να σου πάλι μπροστά μου πρώτη μούρη η Ελενίτσα! Η Ελενίτσα ντε! Συμμαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την Γ’ Γυμνασίου! Μετά μετακόμισε με τους γονείς της και χαθήκαμε! Όμως γι’ αυτό είναι το FB. Για να ξαναέρθω σε επαφή με την Ελενίτσα και την κάθε Ελενίτσα. Καλό κορίτσι η Ελενίτσα, χαμηλών τόνων, ήσυχη κι ευγενική… τότε τουλάχιστον που την γνώριζα. Αλλά και τελευταία που την συνάντησα τυχαία στη λαϊκή να αγοράζει μαρούλια. Είχε πάρει βέβαια κάποια κιλάκια παραπάνω, αλλά σάμπως ποιος δεν πήρε με τα χρόνια? Όμως αυτή η Ελενίτσα που βλέπω (στην εκατοστή για αυτή την εβδομάδα selfie) δεν έχει καμία σχέση με την Ελενίτσα που είδα στη λαϊκή να φερμάρει τη διπλανή κυρία που πήγε να της πάρει το τελευταίο ματσάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Η «Ελενίτσα του FB» δεν φοράει τα γυαλιά μυωπίας της, ούτε έχει παραπανίσια κιλά. Ή μήπως έχει? Απ’ τη γωνία που έχει βγάλει τη selfie πάντως, κορμάρα τη βλέπω! Μα καλά πότε πρόλαβε κι αδυνάτισε τόσο? Ούτε 2 βδομάδες δεν έχει που τη συνάντησα! «Μόλις ξύπνησα! Καλημέρα!» η λεζάντα της selfie κι όμως ξεκάθαρα φοράει μάσκαρα και ρουζ. «Τι στο καλό; Βαμμένη κοιμάται αυτή» σκέφτομαι και πίνω μια γουλιά καφέ ακόμη. Πατάω ένα like αδιάφορα και προχωράω πιο κάτω. «Πώς να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα μόνο με αβοκάντο» διαβάζω…


Λίγες ώρες αργότερα… εκείνη την ώρα που περιμένεις πως και πώς να κινηθούν λίγο πιο γρήγορα οι δείκτες στο ρολόι τοίχου για να σχολάσεις απ’ τη δουλειά, μπαίνω να χαζέψω λίγο στις αγαπημένες μου εφαρμογές! Να σου πάλι πρώτη μούρη η «αγουροξυπνημένη» selfie της Ελενίτσας. Αυτή με το ρουζ και τη μάσκαρα ντε! 187 like και 17 σχόλια τύπου «φυσική ομορφιά» , «είσαι κουκλάρα αγάπη μου!» κτλ. Χαμογελάω κάτω απ’ τα μουστάκια μου κι αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω ένας απ’ τους 187 που πίστεψε ότι η Ελενίτσα ξυπνάει έτσι ή που έχασε 15 κιλά σε 2 εβδομάδες.

Selfitis! Αυτός είναι ο όρος της συγκεκριμένης ψυχικής διαταραχής (ναι αυτό ακριβώς είναι!). Η σελφίτιδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εμμονή ενός ατόμου να φωτογραφίζει τον εαυτό του ανυπομονώντας για την ανταμοιβή του, που δεν είναι άλλη παρά τα likes Και τα comments των γνωστών ή άγνωστων διαδικτυακών τους φίλων. Η Ελενίτσα (και η κάθε Ελενίτσα) με τις άπειρες στημένες selfies ίσως είναι απλά ένα δυστυχισμένο, μοναχνικό άτομο που έχει ανάγκη την αποδοχή των άλλων για να αγαπήσει τον εαυτό της. Η Ελενίτσα μπορεί να είναι ένα άτομο που ζει μια ζωή σκατά αλλά δεν πρόκειται να το παραδεχτεί ακόμη κι αν της βάλουν βραστά αυγά κάτω απ’ τις μασχάλες! Η Ελενίτσα μπορεί να έχει κόμπλεξ με τα παραπάνω κιλάκια της και να υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση και παντελής έλλειψη αυτοπεποίθησης…

Η Ελενίτσα μπορεί να είμαι εγώ ή εσύ σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Η Ελενίτσα όμως πρέπει να συνειδητοποιήσει τι της συμβαίνει, να το δουλέψει και να το διορθώσει, γιατί η Ελενίτσα πρέπει να γίνει πραγματικά ευτυχισμένη, τόσο που να μην κρέμεται από 187 likes και 17 comments. Έτσι ίσως κι εμείς καταφέρουμε κάποια στιγμή να πιούμε τον καφέ μας πιο ήρεμοι χωρίς να φοβόμαστε ότι από κάποια «γωνία» θα πεταχτεί μια καινούρια φωτογραφία της Ελενίτσας!

PS. Ελενίτσα κατά τ’ άλλα σε συμπαθώ πραγματικά!

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading