Τα Ι.Χ. στην Ελλάδα άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους κάπου εκεί, γύρω στα 1.900 μ.Χ. Έκτοτε έχει αλλάξει κατά πολύ και η μορφή τους και οι τελικές τους…
Μάλλον χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να δει κάποιος στη θέση του οδηγού μια γυναίκα. Αφότου λοιπόν, λίγες στην αρχή γυναίκες, αποδείχτηκαν αρκετά γενναίες για την εποχή τους, σπάζοντας το στερεότυπο “άντρας οδηγός”, φτάσαμε στο σήμερα που το να οδηγεί μια γυναίκα δεν θεωρείται ούτε παράξενο, ούτε σπάνιο, ούτε άθλος!
Παρόλ’ αυτά, ακόμη και σήμερα, όλες οι γυναίκες έχουν βρεθεί μπροστά σε σχόλια του τύπου “Πες μας σε ποια περιοχή κυκλοφορείς να την αποφεύγουμε”, “Κι η κουτσή Μαρία σήμερα έχει δίπλωμα, έβγαλες κι εσύ…” Γυναίκα στο τιμόνι, ο θάνατος ζυγώνει”, καθώς και χαριτωμένες εικόνες με γυναίκες οδηγούς και τον Χάρο με το δρεπάνι στην οροφή του αυτοκινήτου. Αμέτρητα είναι επίσης τα ανέκδοτα για τις γυναίκες οδηγούς, όπως και αρκετά (μερικά απ’τα οποία ομολογουμένως σπαρταριστά) βιντεάκια.
Εδώ όμως κουκλίτσες μου, δεν θα σχολιάσουμε αν όλα αυτά που λέγονται για μας αληθεύουν, ούτε αν είναι δίκαια. Δεν είναι λίγες οι φορές που κι εμείς οι ίδιες βάζουμε τα (κατά τ’ άλλα κομψότατα) χεράκια μας και βγάζουμε τα προσεχτικά βαμμένα ματάκια μας (ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας). Όλες μας κατά καιρούς έχουμε ψιθυρίσει από τη θέση του οδηγού για μια άλλη οδηγό, φαρμακερές ατάκες του στυλ “Πως πας έτσι μωρή κότα;”, “Στοίχημα ότι το μπροστά αυτοκίνητο το οδηγεί γυναίκα” ή “μέχρι να παρκάρει αυτή θ’ ασπρίσουν τα μαλλιά μας”.
Εδώ θα αναφέρουμε με μια γερή δόση χιούμορ, φράσεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τις “γυναίκες το τιμόνι” οι οποίες παρουσιάζουν τα αρνητικά μέσα από τα μάτια των αντρών.
1. “Οι γυναίκες δεν ξέρουν να παρκάρουν!”. Ok φίλοι άντρες, μπορεί κάποιες να μην τα καταφέρνουμε και πολύ καλά σ’ αυτό αλλά έχετε βάλει κι εσείς το χεράκι σας! Κάπου μας έχετε μπερδέψει με το τόσο που το παρουσιάζετε ως τοοοοοοοόσο! (if you know what I mean!!!!!)
2. “Οι γυναίκες είναι αργές….πολυυυυυύ αργές!”. Εντάξει κάποιες είμαστε υπέρμαχες του “σπεύδε βραδέως” και του “όποιος βιάζεται σκοντάφτει”. Η δική μας εκδοχή είναι ότι είμαστε απλώς προσεχτικές. Κάντε λίγη υπομονή (και με την πρώτη ευκαιρία προσπεράστε μας!)
3. “Οι γυναίκες βρίζουν όταν οδηγούν”. Έχετε δίκιο φίλοι μου! Κάποιες από μας νομίζουμε πως όταν βρισκόμαστε πίσω απ’ το τιμόνι μπορούμε να βρίζουμε και να χειρονομούμε ασύστολα! Για έναν περίεργο λόγο, κάποιες αναπτύσσουμε μια φοβερή επιθετικότητα όταν το πέλμα της γόβας αγγίξει το γκάζι. Συμβουλή προς τα κορίτσια: Αν θέλουμε, οι άντρες χρήστες του οδικού δικτύου, να μας φέρονται ευγενικά όπως αρμόζει σε μια κυρία, ας φερόμαστε ως γυναίκες κι όχι ως νταλικέρηδες στην Εθνική!
4. “Οι γυναίκες κορνάρουν συνέχεια!”. Κορίτσια έχουν δίκιο! Κορνάρουμε συνεχώς και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν χρειάζεται! Το αυτοκίνητο λειτουργεί χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση κόρνας ανά 10 μέτρα! Ενημερωτικά το λέω!
5. “Οι γυναίκες απλά δεν ξέρουν να οδηγούν!”. Ok φίλοι μου… κι εσείς μπορεί να μην είστε expert σε άλλα θεματάκια, αλλά δεν σας το λέμε κατάμουτρα! Θα εκτιμήσουμε την προσπάθεια κι ένα “Μήτσο μου είσαι ο καλύτερος!” θα σας το πούμε!
Συνοψίζοντας…το πόσο καλός οδηγός είναι κάποιος, δεν είναι θέμα φύλου, αλλά αντίληψης και εκπαίδευσης. Κι όσο για το αν ξέρουμε να παρκάρουμε…αφήστε μας να μην τα πηγαίνουμε και τόσο καλά με τις διαστάσεις και τα μήκη! Υπέρ σας είναι! 😛
Της Κικής Γιοβανοπούλου
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.